Netanyahu, Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugayları'nın İsrail'e karşı düzenlediği "Aksa Tufanı" saldırısının sonrasında, video ile yurt genelinde konuşma yayımlandı.

İçişleri Bakanlığı: Ankara Emniyeti'ne İlişkin İddialara Yönelik Müfettiş Görevlendirildi İçişleri Bakanlığı: Ankara Emniyeti'ne İlişkin İddialara Yönelik Müfettiş Görevlendirildi

İsrail halkına uyarıda bulunan Netanyahu, "İsrail vatandaşları şuan savaşın içindeyiz. Bu bir karşılıklı saldırı veya operasyon değil, bu bir savaş. Hamas sabah saatleri itibarıyla İsrail halkına karşı kanlı bir sürpriz saldırı düzenledi. Sabah saatlerinden itibaren bunun içindeyiz." diyerek halkı uyardı.

Olayın hemen ardından Netanyahu, güvenlik birimleri ile yaptığı toplantıdan sonra abluka altındaki Gazze Şeridi çevresinde Filistinli silahlı grupların sızdırıldığı İsrail yerleşim yerlerinin acilen "temizlenmesi" emri verdiğini ve son saatlere kadar "operasyonun" süreceği bildirildi.

İsrail Başbakanı, geniş kapsamlı bir şekilde, yedek askerlerin göreve gelmesi ve "düşmana karşı daha da güçlü savaşma" emri verdildiği bildiriliyor. (dünya)

Editör: Haber Merkezi