İstanbul Üniversitesi’nde dönem henüz başlamadan gelen zamlarla 6 TL'den 15 TL'ye çıkarılan yemekhanede yemekler daha ilk günden tükendi. Öğrencilere sıcak yemek yerine konserve verildi. Verilen yemeği görünce şaşkına dönen öğrenciler duruma tepki göstermekte gecikmedi.

Arnavutköy'de ormanda insan kafatası bulundu! Arnavutköy'de ormanda insan kafatası bulundu!

Bu yıl, İstanbul Üniversitesi'nde 6 TL olan bir öğün yemek ücreti yüzde 150'lik bir artışla 15 TL'ye çıkartılan yemekhanede, iddialara göre yemekler eğitimin başladığı ilk günden tükendi.

Yemek alamayan öğrenciler ise sıcak yemek beklerken konserve şoku yaşadı. Menüde limonata, iki adet tulumba tatlısı, konserve ton balığı ve sebze yemeği vardı.

ÖĞRENCİLER TEPKİ GÖSTERMEKTE GECİKMEDİ

Verilen konserve yemeği görünce şaşkına dönen öğrenciler menüyü sosyal medyadan da  paylaşarak tepkilerini gösterdi.

İstanbul Üniversitesi Emek Gençliği adlı sosyal medya platformları ise tepkisini, “İstanbul Üniversitesi yemekhanesinde ilk günden bir saat içerisinde ‘yemeklerin tükendiği' gerekçesiyle sıcak yemek yerine konserve dağıtılmaya başlandı. Öğrencileri ilk günden mağdur eden üniversite yönetimine sesleniyoruz: Aldığınız ödenekleri öğrenciler için kullanın!” ifadeleriyle paylaştılar.(sözcü)

Editör: Haber Merkezi