Milli Eğitim Bakanlığı tarafından arka arkaya kararlar alınmaya devam ediliyor. Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına yönelik Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Sınıf geçme puanları da yeni yönetmeliğin yayımlanmasıyla değişti.

SINIFI GEÇME NOTU YÜKSELDİ

Resmi Gazete'de yayımlanan yeni yönetmelik ile birlikte sınıf geçme puanı tekrar güncellendi Geçtiğimiz dönemlerde 45 olan geçme notu o rakama yükseldi. Belirlenen puanın altında kalan öğrencilerin, sınıfı geçip geçmeyeceği şube öğretmenleri tarafından karar verilecek.

Tatil bitti, okul başladı Tatil bitti, okul başladı

Sınıf geçme notları geçtiğimiz dönemlerde 45 olurken, Türkçe için sınır 70'e, diğer dersler için de 50'ye yükseltildi. Açıklanan puanların altında kalanlar sınıf tekrarı yapacaklar

DEVAMSIZLIK YAPANLARIN VELİSİNE DE BİLDİRİLECEK

Öğrencilere bir darbede devamsızlıktan geldi. Okula sürekli olarak gelmeyen, okulun ilk derslerinde olan fakat ilerleyen derslerde özürsüz bir şekilde yer almayan öğrencinin durumları velisiyle paylaşılacak. Devamsızlık hakkının 5'inci, 10'uncu ve 15'inci günlerinde de bildiri yollanacak.(Halk)

Editör: Haber Merkezi