Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın kara para aklama ve vergi kaçırma gibi bazı iddiaların ardından haklarında inceleme başlattı.

Gazeteye Mustafa Sait Özkan'ın paylaştığı rapora göre, Polat çiftinin bağlantılı şirketlerin mal aldığı şirketlerin büyük bir bölümü, kendileriyle bağlantılı olan tedarikçilerden oluşuyor.

Kibariye'den şaşkına çeviren sözler: Her erkek yapar Kibariye'den şaşkına çeviren sözler: Her erkek yapar

MASAK, bu tedarikçiler aslında gerçek bir mal alışı olmayan, çalışanı, beyanname vermeyen, hakkında sahte belge düzenleme ve bankacılık hareketi olmayan şirketler olduğunu anlaşıldı.

ŞÜPHELİ PARA HAREKETLERİ

Sahte olduğuna dair kuvvetli şüpheler uyandıran işlemlerin 200 milyon liradan fazla olduğunun altını çizerken, elde edilen para olarak çekilip, kendi şahsi hesapları ile Engin Polat'a ait şirkete nakit yatırılarak lüks araç ve gayrimenkul alımı gerçekleştiriliyordu.

MASAK, bunun suçtan dolayı mal varlığı değerlerini aklama suçunu oluşturabileceği değerlendirmesinde bulundu.

OĞUZHAN UĞUR'DAN DİKKAT ÇEKEN YORUM

Bütün bu iddiialar ve incelemeler gündemden düşmezken Babala TV'nin kurucusu Oğuzhan Uğur'dan da konuya ilgili olarak kendi sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.

Avukat Feyza Altun'un ifadelerini alıntılayan Uğur, şu ifadeleri ekledi:

"Hiç yorum yapmadım bu olayla ilgili, yorum yapacak kadar takip etmedim ama nereye kaçsam önüme düştü, dizi izler gibi izledim (güzel dizi olurdu) ancak ilk sezonun finali erken gelmiş. Ne yalan söyleyeyim, bu final yüzünden ikinci sezona aşırı yükseliyorum." diyerek konuyla ilgili fikirlerini ekledi. (cumhuriyet)

Editör: Haber Merkezi