Kocaeli'nin Darıca ilçesinde, Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin trafo binasına giren hırsızlar, yaklaşık 150 bin TL değerindeki kabloları çalarak hastanenin elektriğinin kesilmesine neden oldu. Bu durum, diyaliz ve yoğun bakım ünitesinde tedavi gören 52 hastanın ambulanslarla çevredeki hastanelere nakledilmesine yol açtı.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan Acı Haber: Bir Askerimiz Pençe-Kilit Operasyonunda Şehit Düştü Milli Savunma Bakanlığı'ndan Acı Haber: Bir Askerimiz Pençe-Kilit Operasyonunda Şehit Düştü

Olay, önceki gün sabah saatlerinde Darıca ilçesindeki Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde gerçekleşti. Hastanenin arka kısmında bulunan trafo binasına giren hırsızlar, elektrik kablolarını demir makasıyla keserek çaldılar. Polis ekiplerinin ihbar üzerine olay yerine gelmesiyle birlikte, yaklaşık 150 bin TL değerindeki kabloları çalan hırsızları yakalamak için çalışmalar başlatıldı.

Elektrik kablolarının kesilmesi sonucunda hastanenin tamamında elektrik kesintisi yaşandı. Diyaliz ünitesinde tedavi gören 49 hasta ile yoğun bakım ünitesinde bulunan 3 hasta olmak üzere toplamda 52 hasta, çevre hastanelere ambulanslarla nakledildi. Yenilenen kabloların takılmasının ardından hastalar dün sabah saatlerinde yeniden Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.

Kaynak: milliyet