Niğde'de Pençe-Kilit Operasyonu'nda PKK'lı teröristlerin taciz ateşi sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş Hikmet Aslan'ın (26) cenazesi, Niğde'de toprağa verildi. Şehidin eşi Kübra Aslan, 1 yaşındaki kızı Rüveyda ile birlikte eşinin cenazesini son yolculuğuna uğurladı.

Şehit Piyade Uzman Çavuş Hikmet Aslan'ın cenazesi, Niğde merkeze bağlı Değirmenli beldesine getirildi. Evinden helallik alındıktan sonra şehidin cenazesi, belde meydanına götürüldü. Törene, şehidin ailesi, Niğde Valisi Cahit Çelik, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Alpaslan Kavaklıoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, AK Parti Milletvekili Cevahir Uzkurt, MHP Milletvekili Cumali İnce, Belediye Başkanı Emrah Özdemir ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cenaze töreninde gözyaşları sel oldu. Şehidin eşi Kübra Aslan, tabutun başında eşinin Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılarak, çerçevedeki fotoğrafını öptü. Kucağındaki bebeği Rüveyda'yı da tabutun başına getiren Kübra Aslan, gözyaşları içinde, "Bugün bizim bayramımız Rüveyda. Ağlamayacağım. Hikmet'im, Allah'ım seni benden çok seviyormuş" dedi.

Şehidin annesi Gülbahar Aslan ise oğlunun fotoğrafını eliyle havaya kaldırıp "Bugün bayram bize. Bayramımız kutlu olsun" diye konuştu.

Siirt’te Sağanak Yağış: Cadde ve Sokaklar Göle Döndü Siirt’te Sağanak Yağış: Cadde ve Sokaklar Göle Döndü

Şehit Hikmet Aslan'ın cenazesi, kılınan namazın ardından belde mezarlığında dualarla toprağa verildi.

Kaynak: milliyet