İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bayram tatilinin ilk 4 gününde meydana gelen trafik kazalarıyla ilgili üzücü bir bilgi paylaştı. Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, tatilin ilk 4 gününde 2 bin 453 trafik kazasının meydana geldiğini ve bu kazalarda 26 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Ayrıca, 3 bin 870 kişinin de yaralandığını belirtti.

Bakan Yerlikaya, polis ve jandarma ekiplerinin 24 saat esasına göre denetimlerine devam ettiğini vurgulayarak, tatilin 4. gününde yapılan denetimlerle ilgili detayları paylaştı. Bu denetimler kapsamında 431 bin 871 aracın denetlendiğini, 24 bin 432 araca hız ve radar işlemi yapıldığını ve 38 bin 425 araca farklı maddelerden işlem yapıldığını ifade etti. Ayrıca, 4. gününde 615 trafik kazası meydana geldiğini aktardı.

Kuştepe Çocuk Korosu Darülaceze sakinlerine konser verdi Kuştepe Çocuk Korosu Darülaceze sakinlerine konser verdi

Yerlikaya, açıklamasında trafik denetimlerinin tek amacının vatandaşların sağ salim ailelerine kavuşması olduğunu vurgulayarak, sürücüleri aşırı hız yapmamaları, emniyet kemeri takmaları ve trafik kurallarına uymaları konusunda uyardı. Yolculukların sevdiklerle kavuşmak için olduğunu ve herkesin bu bilinciyle hareket etmesi gerektiğini belirtti.

Kaynak: dha