Antalya'nın Kemer ilçesinde bulunan Göynük Mahallesindeki Göynük Kanyonu yakınlarında orman yangını çıktı. Saat 15.30 sıralarında başlayan yangına, Kemer Orman Şefliği ekipleri müdahale etti. Ancak yangın bölgesinin sarp kayalık ve sık ormanlık olması, araçlarla ulaşımı zorlaştırdı. Ekipler, yürüyerek bölgeye ulaşarak yangına müdahale etti. Kısa sürede kontrol altına alınan yangın, 4 arazöz, 2 ilk müdahale aracı, su tankerleri ve çok sayıda orman işçisi ve gönüllü tarafından söndürüldü. Soğutma çalışmaları ise devam ediyor.

Yangın bölgesinde mahsur kalan 4 turist, 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayarak yardım istedi. AFAD ve Kemer Arama Kurtarma Derneği (KEMKUT) ekipleri, turistleri bulundukları yerden alarak güvenli bir bölgeye ulaştırdı.

Özgür Demirtaş'ın 'Kızıl Goncalar' analizi : "Kızıl Goncalar bir efsane... İzlemeyen kalmasın: Özgür Demirtaş'ın 'Kızıl Goncalar' analizi : "Kızıl Goncalar bir efsane... İzlemeyen kalmasın:

Bu tür durumlarda hızlı müdahalenin hayati öneme sahip olduğunu bir kez daha görmüş olduk. Turistlerin sağ salim kurtarılması, ekiplerin özverili çalışmalarıyla gerçekleşti.

Kaynak: DHA