Vali Dr. Erdinç Yılmaz’ın Koruyucu Aile Günü Mesajı

Çocuklarımızın huzurlu ve sağlıklı büyümeleri için “Her Çocuğun Bir Ailesi Olmalı” düşüncesi ile hizmet veren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de en çok tercih edilen bakım şekli olan Koruyucu Aile hizmetine büyük önem vermektedir.

YÖK YKS'ye ikinci ek başvuru hakkı tanındığını duyurdu YÖK YKS'ye ikinci ek başvuru hakkı tanındığını duyurdu

        “Aile sevginin en güçlü halidir.”

        “Aile, milletimizin ve devletimizin teminatıdır.”

        Çeşitli sebeplerden dolayı kendi ailesi yanında bakımları sağlanamayan çocuklarımızın eğitim öğretim ve yetiştirilme sorumluluğunu devlet denetiminde paylaşan, hissettikleri toplumsal farkındalıkla evlatlarımızın geleceğe hazırlanmasında büyük fedakârlıklar üstlenen ailelerimize teşekkür ediyorum.

        Bizim üzerimize düşen görevse; kurum bakımı altında bulunan çocuklarımızın, öz ailesinin koşulları iyileşinceye kadar ilgiyle ve şefkatle büyüyebileceği bir ailenin yanında bakılması amacıyla koruyucu aile hizmetinden yararlandırılması sağlamak ve koruyucu ailelerimize destek olmaktır.

Ay yıldızlı bayrağımızın nefesi olan Osmaniye’mizde 2023 yılı Haziran ayı itibarı ile 77 ailemizin yanında 111 çocuğumuza koruyucu aile hizmet vermekteyiz. Evlatlarımızın psiko-sosyal gelişimleri ve aile ortamının koşulları uzman personellerimizle yakından takip edilmektedir.

        “Siz de bu duyguyu yaşamak ve yaşatmak istemez misiniz?”

        Bu konuda daha geniş bilgi almak ve sorularınız için Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüzü ziyaret edebilirsiniz.

        Bu duygu ve düşüncelerle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilan edilen 30 Haziran “Koruyucu Aile Günü’nü” en kalbi duygularımla kutluyor, Osmaniye’mizde ve ülkemizin dört bir yanında Koruyucu Ailelik yapan bu gönlü zengin ailelerimize şükranlarımı sunuyorum.

Editör: Haber Merkezi