Kıymetli Osmaniyeli Hemşehrilerim,

        Hayat, mevsimler gibidir. Baharı, yazı, sonbaharı, kışı vardır. Hayatın her dönemi, ayrı özelliklere ve güzelliklere sahiptir. İnsanı, hayat karşısında olgunlaştıran, tecrübelerinin verdiği huzuru yaşatan en kıymetli dönem ise yaşlılıktır. Yaşlılık, bedenin yorulduğu ancak ruhun tecrübeyle yoğrulduğu bir bilgelik dönemidir.

Çorum'da fabrika işçileri azottan zehirlendi: 1'i ağır 6 işçi hastanede Çorum'da fabrika işçileri azottan zehirlendi: 1'i ağır 6 işçi hastanede

        Nice yiğit evlat yetiştiren, tecrübenin temsilcisi, milli ve manevi değerlerimizi yaşatarak, gelecek nesillere aktarılmasında en büyük köprü görevi gören yaşlılarımız, bizim en değerli hazinelerimizdir. Onlar, yuvalarımızın dayanağı, bereket kaynağıdır. Onlar örfümüz adetimiz, geleneklerimiz ve hoş sohbetlerimizdir.

        Bizim geleneklerimizde yaşlılara hürmet, sevgi, samimiyet vardır.Ne mutlu ki bizler, Türk milleti olarak, saygıdeğer büyüklerimizi asla bir yük olarak görmeyen, bilakis, onların varlıklarından mutluluk duyan, onlara hak ettikleri ilgi, saygı ve hürmeti gösteren bir kültür ve geleneğe sahibiz.

        Osmaniye Valiliği olarak, üzerimize düşen sorumluluğun bilinciyle, bizleri bu günlere ve geleceğe hazırlayan yaşlılarımızın hayatını kolaylaştırmak ve kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak adına büyüklerimizin toplumsal yaşama aktif olarak katılmalarını, sosyal, kültürel ve ekonomik haklara sahip ve kimseye muhtaç olmadan yaşamaları için her türlü tedbiri alıyor, onlar hayattayken kıymetlerini bilmemiz gerektiğini bir kez daha hatırlatıyoruz.

        Bugünlerimizin mimarı olan saygıdeğer büyüklerimizin bu özel ve anlamlı günlerini kutluyor, aileleri ile birlikte yaşama sevinçlerinin hiç kaybolmadığı sağlıklı ve mutlu günler diliyor, saygı ve hürmetle ellerinden öpüyorum.

Editör: Haber Merkezi