23 Ekim 2023 tarihlernde Cumhuriyetin 100. yıl kutlamaları çerçevesinde büyüleyici bir kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Kortej yürüyüşü, Devlet Bahçeli Meydanı'ndan başlayıp Cumhuriyet Meydanı'nda sona erdi.

Yürüyüşe,  Erdinç Yılmaz, Osmaniye Milletvekli Dr. Asu Kaya, 12. Komando Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ahmet Burak Yürüten, Belediye Başkanı Kadir Kara, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Halit Gülten, İl Emniyet Müdürü Mehmet Sarıbuva gibi önemli isimler katıldı. Ayrıca, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar da yürüyüşe katıldı

Kortej yürüyüşü, Devlet Bahçeli Meydanı'ndan başlayarak, öğrencilerin taşıdığı dev bir Türk Bayrağı ve Atatürk posteri eşliğinde ilerledi. Osmaniye Belediyesinin Mehter Takımı da korteje katılım sağladı. Yürüyüş, Cumhuriyet Meydanı'nda sona erdi ve burada bir program düzenlendi. Programda, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı da okundu.

TBMM arşivlerinden 23 Nisan'a ait çok özel görüntüler yayımlandı! TBMM arşivlerinden 23 Nisan'a ait çok özel görüntüler yayımlandı!

Kortej yürüyüşünün ardından konuşma yapan Vali  Yılmaz, Cumhuriyetimizin 100. yaş dönümünü kutlamanın büyük bir heyecan içinde olduklarını ifade etti. Yılmaz, Cumhuriyetin devam etmesi için gençlerle birlikte çalışacaklarını ve Büyük Önder Atatürk'ün mirası olan Cumhuriyete sahip çıkacaklarını vurguladı. Ayrıca, 29 Ekim'de büyük bir kutlama yapacaklarını ve toplumun desteğini beklediklerini söyledi. Vali Yılmaz, konuşmasını Atatürk ve silah arkadaşlarına minnet ve saygıyla anarak tamamladı.

Editör: Haber Merkezi