İYİ Parti Lideri Müsavat Dervişoğlu: Türkiye'nin Meydanlarında Erdoğan ile Hesaplaşmak İstiyorum İYİ Parti Lideri Müsavat Dervişoğlu: Türkiye'nin Meydanlarında Erdoğan ile Hesaplaşmak İstiyorum

Siyasilerin dikkatleri 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere çevrilirken, partiler de aday sunumlarının sonuna yaklaşıyor. Atamalar konusunda büyük tartışmaların yaşandığı seçimlere ilişkin liderler açıklamalar yapmaya devam ediyor. Son olarak CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhuriyet'ten Sertaç Eş'in sorularını yanıtladı.

Özel, aday belirleme sürecinde hala ufak tefek sorunların yaşandığını belirterek, şöyle konuştu: “Listelerin bazı teknik sorunlar, hatalar ve kötü niyet nedeniyle tamamlanamadığı durumlar oldu. İtirazlarımızı sunuyoruz. 22 bin aday başvurdu, bunların 1.187'si başvurdu. Bizim de çok sayıda belediye meclis üyesi adayımız var. Ancak yoğunluk geçti” dedi.

'YÜZDE 30'U GEÇMEK İSTİYORUZ'

CHP'nin seçimlere tek başına katıldığını kaydeden Özel, Türkiye genelinde yüzde 30'u geçmeyi hedeflediklerini belirterek, şunları söyledi:

“Aslında belediyeleri kaybetmeyin, Ege kıyı şeridini Bursa, Balıkesir, Manisa ve Denizli'yle birlikte iç kısımlara doğru genişletin. İç Anadolu Kırıkkale'de şikayette bulunduk. Milletvekillerimizi Kastamonu, Malatya ve Adıyaman'a atadık. Ölçümlere göre bu dört milletvekili partinin oylarının çok üzerinde bir talep aldı. Özellikle deprem bölgesinde Malatya'daki Veli Ağbaba ve Abdurrahman Tutdere dahil olmadıkları araştırmaların dışında tutuldu. Halktan Veli Bey ve Tutdere'nin değiştirilmesi çağrısı geldi. "Artık her şey yolunda."

'TEPKİ SANDIĞA YANSIMAZSA SÖMÜRÜ SÜRER'

Yerel seçimler için 300 anketle 300 bin vatandaşın görüşünü alan CHP lideri, "ilk sonuçların iyi şeyler söylediğini" belirtti. 1 Nisan sabahı için uyarıda bulunan Speciale, şunları söyledi: “Ne yapacaksanız 31 Mart'ta yapacaksınız. Endişeli seçmenlerin birleşmesi gerekiyor. "Tepki sandıklara yansımazsa sömürü devam edecek" dedi.

'İTTİFAK YAPABİLMEK İÇİN TÜM ŞARTLARI ZORLADIM'

Özgür Özel, şunları söyledi: “5 Kasım'da göreve geldiğimden beri başta İYİ Parti olmak üzere ittifak kurmak için her türlü şartı zorladım. Kimseyle gerçek anlamda merkezi bir ittifak kurmak mümkün değildi. " İYİ Parti diyor ki 'Bizim için her zaman CHP ile ittifak yapmak stratejik değil, özgür ve bağımsız olacağız'. Üzücü ama anlıyorum ve saygı duyuyorum" dedi.

'SİZE KAYBETTİRECEĞİZ' LAFINA 'CANLARI SAĞOLSUN' YANITI

Özel, DEM partili Sırrı Sakık'ın cevabına ilişkin şunları söyledi: "Elbette size de kaybettireceğiz":

“Bazı siyasilerden, çok çeşitli siyasi partilerden çok olumsuz açıklamalar duyuyoruz. Özellikle başkanınızdan duymadığım şeyleri unutuyorum. Çünkü rakibin yeteneği kavga çıkarmak değildir. İşin püf noktası hükümeti eleştirmek ve muhalefetle iyi geçinmektir. Duyduğum her eleştiriyi takdir etmeye çalışıyorum.”

Kaynak: karar