İran'ın Ceyş El Adl adlı militan grubun üslerine saldırıp iki çocuğu öldürmesinin ardından Pakistan'dan misilleme saldırısı geldi. İran'ın Sistan-Belucistan bölgesindeki "terör hedeflerine" yönelik düzenlenen saldırıda 3 kadın ve 4 çocuk hayatını kaybetti.



"TERÖR HEDEFLERİNE SALDIRIYORUZ"

Pakistan, İran'ın Sistan-Belucistan bölgesindeki "terörist hedeflere" saldırı düzenlediğini duyurdu. İran yönetiminin açıklamasında Seravan kentine düzenlenen saldırılarda 3 kadın ve 4 çocuğun hayatını kaybettiği belirtildi.


Pakistan, İran'ın Sistan-Belucistan bölgesine saldırdı! Saldırıda 3 kadın ve 4 çocuk hayatını kaybetti

PAKİSTAN: GEREKLİ ÖNLEMLERİ ALMAYA DEVAM EDECEĞİM

Pakistan yönetimi, kadın ve çocukların hayatını kaybettiği saldırının ardından yaptığı açıklamada, halkının güvenliğinin sağlanması için gerekli tedbirleri almaya devam edeceğini ve "kardeş ülkesi İran'ın" egemenliğine saygı duyacağını söyledi.

Pakistan, İran'ın Sistan-Belucistan bölgesine saldırdı! Saldırıda 3 kadın ve 4 çocuk hayatını kaybetti

NE OLMUŞTU?

İran, kendi topraklarında ve Pakistan'da faaliyet gösteren militan grup Ceyş el Adl'ın üslerine saldırdı. İran Devrim Muhafızları, Pakistan'daki iki üssü füzeler ve insansız hava araçlarıyla bombaladı. Pakistan, İran'ın hava sahasını sebepsiz yere ihlal etmesini şiddetle kınadı.

İrlanda, Filistin devletini tanıyacaklarını duyurdu İrlanda, Filistin devletini tanıyacaklarını duyurdu

İslamabad yönetimi, egemenliğine yönelik bu ihlalin kesinlikle kabul edilemez olduğunu ve ciddi sonuçlara yol açabileceğini açıklamıştı. Pakistan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, saldırıda 2 çocuğun öldüğü, 3 çocuğun da yaralandığı belirtildi.

Kaynak: HABERLER.COM