PayPal, ABD dolarına endeksli stabil kripto para piyasaya sürdüğünü açıklayarak, ödemeler ve transferler için dijital para birimlerini kullanmaya başlayan ilk büyük finansal teknoloji şirketi olacak.

Parasal değeri dalgalanmalardan korumak için istikrarlı bir varlığa sabitlenen Stabilcoinler (stabil kripto para) yıllardır piyasada olsa da, henüz genel tüketici ödemeleri ekosistemine tam olarak giremediler.

Reuters'te yer alan habere göre, PayPal'ın, öğleden sonraki işlemlerde hisselerini yüzde 2,5 artırmasını sağlayan duyurusu, son 12 aydır önemli çöküşlerle ve mevzuatlarla boğuşan sorunlu sektöre duyulan güvenin bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

Büyük şirketlerin stabil kripto paraları piyasaya sürmeye yönelik önceki girişimleri, mali düzenleyiciler ve politika yapıcıların şiddetli muhalefetiyle karşılaşmıştı. Meta'nın 2019'da istikrarlı bir kripto para olan Libra'yı piyasaya sürme planları, düzenleyicilerin bunun "küresel finansal istikrarı bozabileceği endişesini" dile getirmesinin ardından suya düşmüştü.

İngiltere'den Avrupa Birliği'ne kadar bazı büyük ekonomiler, o zamandan beri stabil kripto paraların yönetimi için kurallar koydu. AB politikaları Haziran 2024'te yürürlüğe girecek.

New York'ta 41. Geleneksel Türk Günü Yürüyüşü Büyük Coşkuyla Gerçekleşti New York'ta 41. Geleneksel Türk Günü Yürüyüşü Büyük Coşkuyla Gerçekleşti

ABD'DE KULLANIMA SUNULUYOR

Geçtiğimiz ay, ABD Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler komitesi de stabilcoinler için federal bir düzenleyici çerçeve oluşturmak üzere bir yasa tasarısı hazırladı.

PayPal'ın PayPal USD olarak adlandırılan kripto parası, ABD doları mevduatları ve kısa vadeli ABD Hazine tahvilleri ile destekleniyor. Paxos Trust Co. tarafından piyasaya sürülecek olan PayPal USD, kademeli olarak ABD'deki PayPal müşterilerinin kullanımına sunulacak.(karar)

Editör: Haber Merkezi