Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bayram tatili dönüşünde oluşabilecek trafik yoğunluğunu önlemek amacıyla İçişleri Bakanlığı ile ortak bir karar aldıklarını duyurdu. Buna göre, pazar günü belirli güzergahlarda ağır taşıtların trafiğe çıkmaması kararlaştırıldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, D100 Karayolu, O-7 (Kuzey Marmara), O-3 (TEM) ve tüm bağlantı yollarına, TIR garajları, gümrük sahaları, limanlar, antrepolar gibi yerlerde bulunan ağır tonajlı ve yük taşıyan araçların çıkış yapmasına müsaade edilmeyeceği belirtildi. 14 Nisan 2024 Pazar günü saat 05.00'den itibaren 15 Nisan 2024 Pazartesi günü saat 05.00'e kadar kamyon, tır, beton mikseri gibi ağır tonajlı araçların girişlerine izin verilmeyeceği kaydedildi.

Ayrıca, Bakan Uraloğlu Trabzon'da yaptığı açıklamada, Trabzon Hafif Raylı Sistem Projesi ile ilgili bilgi verdi. Projenin bu yıl başlayacak proje çalışmalarının önümüzdeki yıl tamamlanması ve ihalesine çıkılması planlandığını belirterek, 2028'e kadar Trabzon'a hafif raylı sistemi kazandırmayı hedeflediklerini ifade etti.

1 Mayıs'ta polis memurlarına saldıran 64 şüphelinin işlemleri sürüyor 1 Mayıs'ta polis memurlarına saldıran 64 şüphelinin işlemleri sürüyor

Kaynak: karar