GÜNDEM

Pendik’te çocuk parkında yangın

İstanbul'un Pendik ilçesinde bulunan Şehit Burak Güneş Parkı'nda çocuk parkında yangın çıktı, bu durum panik dolu anlara sebep oldu. Olay, Pendik Kavakpınar Mahallesi'nde meydana geldi ve saat 18.00 sularında gerçekleşti. Yangının nedeni henüz bilinmese de, çocuk oyun gruplarının alev aldığı görüldü. Yoğun duman ve yüksek alevler, çevredeki vatandaşlar tarafından fark edilerek yetkililere bildirildi.

Polis ekipleri olay yerine gelerek güvenlik önlemlerini alırken, itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Yangına müdahale etmek için çalışan ekiplerin yaklaşık yarım saat süren çabaları sonucunda yangın kontrol altına alındı. Neyse ki, yangın sırasında can kaybı veya yaralanma olmadı; ancak park kullanılamaz hale geldi.

Yangının şiddetli anları, alevlerin metrelerce yükseldiği anlar, bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı. Bu görüntüler, yangının şiddetini ve olayın ciddiyetini gözler önüne serdi. Yangının çıkış nedeni ve hasarın boyutuyla ilgili detaylı inceleme ve değerlendirmelerin yapılması bekleniyor.