Washington D.C. - Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı (Pentagon), tarihi boyunca gizemli uçan cisimlere (UFO) yönelik yapılan araştırmaların sonuçlarını açıkladı. Pentagon'un açıkladığı raporda, UFO olduğuna inanılan nesnelerin çoğunun sıradan nesneler olduğu ve dünya dışı varlıklara dair herhangi bir kanıta rastlanmadığı belirtiliyor.

I M G 0461

Rusya Ukrayna'nın İki Kentini Hedef Aldı Rusya Ukrayna'nın İki Kentini Hedef Aldı

Pentagon sözcüsü Pat Ryder, yaptığı açıklamada, akademik kurumların desteğiyle yapılan incelemeler sonucunda tüm UFO raporlarının dünya dışı varlıklarla bağlantılı olmadığının tespit edildiğini söyledi. Ryder, pek çok gerçeğin henüz tam olarak açıklığa kavuşturulamadığını belirterek, bazı olayların soruşturma sürecinde daha fazla bilgiye ihtiyaç duyulduğunu vurguladı. 
Pentagon'un yayınladığı rapor, kamuoyunun bir süredir merak ettiği ve tartıştığı UFO olgusuna yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Raporda, incelenen olayların birçoğunun sıradan nesneler veya olgular olarak tanımlandığı ve dünya dışı ziyaretlere dair somut bir kanıt bulunmadığı vurgulanıyor.

Kaynak: Karar