Kocaeli 1 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda 2022 Ağustos'unda meydana gelen olayda, cinsel istismara uğradığı iddia edilen tutuklu S.T. (19) ve M.D. (18) tarafından başlatılan soruşturma detaylarıyla birlikte ortaya çıktı.

ddiaya göre, S.T. ve M.D. aynı koğuşta kaldıkları A.S., E.G., K.T.Ö. ve Y.Ö. tarafından cinsel istismara maruz kaldı. S.T. ve M.D. işkence, darp, idrar içmeye zorlama, cinsel ilişkiye zorlama gibi şiddet olaylarına maruz kaldıklarını beyan etti.

Olay, S.T.'nin Ankara Sincan Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda muayene olması sırasında ortaya çıktı. Koğuşta darp izleri taşıyan S.T., başka tutukluların tarafından cinsel istismara uğradığını ve koğuş içinde şiddete maruz kaldığını ifade etti. S.T.'nin ifadesi üzerine cezaevi yönetimi suç duyurusunda bulundu.

Soruşturma kapsamında S.T. ve M.D'nin ifadeleri, cezaevi görevlilerinin beyanları, koğuşta bulunan güvenlik kamerası görüntüleri ve diğer deliller değerlendirildi.

İddianamede, A.S. ve E.G.'nin cinsel istismar eylemlerini birçok kez tekrarladığı, Y.Ö. ve K.T.Ö.'nün ise bu eylemlere katılmadığı ancak yardım ettiği iddia edildi. Koğuşta yaşananların güvenlik kamerası kayıtlarında da görüldüğü belirtildi.

MSB: 3 Terörist Etkisiz Hale Getirildi MSB: 3 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Mahkeme, suç tarihinde A.S. ve E.G.'nin 18 yaşından küçük olduklarını dikkate alarak, A.S.'ye toplamda 30 yıl 8 ay, E.G.'ye 19 yıl 2 ay, Y.Ö. ve K.T.Ö'ye toplamda 20 yıl 4 ay hapis cezası verdi.

Tutuklu sanıkların kaçma şüphesi bulunduğu gerekçesiyle tutukluluk hallerine devam edilmesine karar verildi.

İnfaz ve Koruma Memurları'nın beyanlarına rağmen suçlu bulunan sanıklar, cezalarını çekmek üzere cezaevine gönderildi.

Kaynak: sözcü