Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus silahlı kuvvetlerinin Ukrayna'daki savaşı kazanmak için ihtiyaç duydukları askeri donanımdan yoksun olduğu söyledi ve Moskova'nın bu ihtiyacı gidermek için silah üretimini artırdığını ifade etti. 

Salı günü Kremlin'de konuşan Putin, "Ukrayna operasyonu sırasında hassas güdümlü mühimmat, iletişim teçhizatı, uçak, dronelar ve birçok şeyde eksiklik olduğu açıkça ortaya çıktı. Hepsine sahibiz ama ne yazık ki yeterince sahip değiliz" dedi.

Putin ayrıca İnsansız Hava Araçlarının (İHA) yanı sıra, "modern tanksavar silahlarına ve modern tanklara ihtiyaç olduğunu" vurguladı.

Kiev en gelişmiş Batı teçhizatlarını ve donanımını teslim alırken, Rus güçleri giderek artan askeri araç ve mühimmat eksikliği ile karşı karşıya.

"Silah üretimini arttırdık"

Putin, silah üretiminde yaklaşık üç kat artış olduğunu kaydetti.

Gazze'de 34 bin 568 sivil yaşamını yitirdi Gazze'de 34 bin 568 sivil yaşamını yitirdi

Uzmanlara göre hassas güdümlü mühimmat kıtlığı Rus ordusunun uzaktan stratejik hedefleri vurmasını engelledi ve bu sayede Ukrayna'nın tam ölçekli işgalini engelleyen faktör oldu.

Bunun yerine, İran yapımı Şahed-129 gibi yönlendirme sistemleri iyi olmayan insansız hava araçları kullanıldı. 

Sivil hedefleri vurmak için bile denizden fırlatılan füzeler kullanılmak zorunda kalındı.

"Ukrayna güçlenirken Rusya zayıflıyor"

Nisan ayında yayınlanan 'Stratejik ve Uluslararası Çalışmalar Merkezi'nin bir raporu, Batı yaptırımlarının Rusya'nın gelişmiş silahlar üretmek için gerekli bileşenleri ithal etmesini engellediğini ortaya koydu.

Analizde "Ukrayna ordusu tarafından kullanılan askeri teçhizatın kalitesi Batı yardımı sayesinde iyileşmeye devam ederken, Rusya'nın silahlarının kalitesi düşmeye devam ediyor" ifadeleri yer aldı.

Kiev, son haftalarda İngiliz Challenger 2 ve Alman Leopard 2 de dahil olmak üzere bir dizi Batı tankını teslim aldı.

Kaynak: tr.euronews.com

Editör: Haber Merkezi