Rusya Devlet Başkanı Putin, Batı’nın Rusya ile savaşmak istemesi halinde bunun "apayrı bir savaş olacağını" söyledi.

Vladimir Putin, Rossiya devlet kanalına Rusya-Ukrayna Savaşı'na ve Rusya-Çin ilişkilerine yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Ukrayna'nın "karşı hamlesi" mevzusunda konuşan Putin, "Yerinde sayan karşı saldırı tamamen galibiyetsiz  oldu. Bazı çatışma alanlarında karşı tarafın yeniden de aktif atak işlemleri hazırladığını öğreniyoruz. Bunu görüyoruz ve biz de buna göre tepki veriyoruz" ifadelerini kullandı.

"AKTİF SAVUNMA HALİNDEYİZ"

Halihazırda temas hattı süresince olup bitene "etkin korunma" ismi verildiğini vurgulayan Putin, Rus askeri birliklerinin tam bu alanda pozisyonlarını geliştirdiğini aktardı. Bu alanın oldukça geniş olduğuna dikkati sürükleyen Putin, bunun Kupyansk, Zaporijya ve Avdeyevka için de geçerli olduğunu kaydoldu.

"ABD ASKERİ İTTİFAKLAR YAPIYOR"

İsrail Ordusu: Refah'ta İslami Cihad Komutanı Eymen Zarub Öldürüldü İsrail Ordusu: Refah'ta İslami Cihad Komutanı Eymen Zarub Öldürüldü

Rusya ve Çin’in yeniden askeri blok oluşturduğu iddiasına müteveccih de açıklamalarda bulunan Putin, Batı'nın sürekli "Mihver" Devletleri yarattığını belirtti. Putin, "Bir çok kere söyledik. Biz bu cins askeri ve politik ittifak içinde birleşmiyoruz. Bunu Amerikalılar yapıyor. Üstelik onlar bağlaşıkarını Rusya ve Çin ile ilişkilerini makuslaştırmaya zorluyorlar" diye konuştu.

Çin'in Batı ile mücadeleye girişmediğini, Amerika Birleşik Devletleri'nin bu yolu seçerek Avrupa'yı oraya çektiğini vurgulayan Putin, Avrupa'nın da Çin ile kavga etmek istemediğini, aralarındaki ticaret hacminin sürekli arttığını aktardı.

Putin, kendilerinin değil, Batılı ülkelerin sürekli AUKUS gibi askeri ve siyasi blok oluşturduğuna dikkat çekti.

"SAĞLIKLI DÜŞÜNCELER DEĞİL"

Amerika Birleşik Devletleri Kongresi'nde, Washington ve bağlaşıklarının nükleer çatışma alternatifini dikkate almak da dahil olmak üzere hem Rusya hem de Çin ile eş zamanlı savaşa hazırlanma teklifi ile alakalı da yorum yapan Putin, şunları kaydetti:

"Bunların sağlıklı insanların aklına gelen sağlıklı düşünceler olduğunu düşünmüyorum. Yani, Amerika Birleşik Dvletleri'nin Rusya ile savaşa hazırlandığını söylemek… Hepimiz savaşa hazırlanıyoruz, çünkü meşhur kadim prensibi takip ediyoruz: 'Barış istiyorsan, savaş için hazırlan.' Ama barış istediğimiz gerçeğinden yola çıkıyoruz. Ama Rusya ile savaşmak istiyorlarsa bu bambaşka bir savaş olur, bu özel askeri operasyon olmaz. Ortadoğu’ya bakın, orada özel askeri operasyon mu var? Gerçekten karşılaştırılabilir mi? Büyük nükleer eforlar arasındaki güçten bahsedersek bu tamamen değişik bir öykü. Bu fikrin sağduyulu insanların aklıselimli insanların usuna gelmesi gerektiğini ve gelebileceğini düşünmüyorum. Ama gelirse bu biziyalnızca ihtiyatlı yapar."

Hem Rusya hem Çin ile savaş olasılığından bahsetmeyi "absürtlük" olarak nitelendiren Putin, tam bunların ciddi olmadığını düşündüğünü, birilerini korkutmak emeliyle gündeme getirildiğine sözlerine ilave etti.(Birgün)

Editör: Haber Merkezi