Rekabet Kurulu, beyaz et sektöründe faaliyet gösteren 10 firma hakkında soruşturma açılmasına karar verdi.

COMCO internet sitesinde duyurulduğu üzere, beyaz et sektöründe faaliyet gösteren şirket ve iş birliklerinin Rekabetin Korunması Kanunu'nun ilgili maddesini ihlal ettiği iddiasıyla COMCO, ön soruşturmasını tamamladı.

ÜNLÜ TAVUK MARKALARINA SORUŞTURMA

Rekabet Kurulu, ön soruşturma sırasında elde edilen bilgi, belge ve sonuçları tartışırken, varılan sonuçların ciddi ve yeterli olduğunu değerlendirerek, hassas bilgi ticareti yaparak Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un ilgili maddesini ihlal edip etmediklerini tespit etmek amacıyla rekabete son verdi.

Borsa İstanbul endeksine ilişkin karar: 13 Mayıs'tan itibaren... Borsa İstanbul endeksine ilişkin karar: 13 Mayıs'tan itibaren...

Abalıoğlu Lezita Gıda Sanayi AŞ, As Tavukçuluk Tarım İşl. San. ve Tic. Ltd. Şti., Banvit Bandırma Vitaminli Yem Sanayi AŞ, Beypi Beypazarı Tarımsal Üretim Paz. San. ve Tic. AŞ, CP Standart Gıda San. ve Tic. AŞ, Erpiliç Entegre Tavukçuluk Üretim Pazarlama ve Tic. AŞ, Gedik Tavukçuluk ve Tarım Ürünleri Tic. San. AŞ, Hastavuk Gıda Tarım Hayvancılık Sanayi ve Ticaret AŞ, Keskinoğlu Tavukçuluk ve Damızlık İşl. San. Tic. AŞ ile Şenpiliç Gıda Sanayi AŞ hakkında soruşturma açılmasına karar verdi.

REKABETTEKİ İHLALLER ARAŞTIRILACAK

Abalıoğlu Lezita Gıda Sanayi AŞ, Erpiliç Entegre Tavukçuluk Üretim Pazarlama ve Tic. A.Ş.'nin alıcıları için yeniden satış fiyatı belirlenecek.

Hastavuk Gıda Tarım ve Danışmanlık Sanayi ve Ticaret AŞ'nin alıcılarına bölgesel ve müşteri bazlı kısıtlamalar getirilerek ve Hastavuk Gıda Tarım ve Hayvancılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin alıcılarına yeniden satış fiyatının belirlenmesi suretiyle Rekabetin Korunması Kanunu'nun ilgili maddesinin ihlal edilmesi, rekabet etmeme yükümlülükleri ve alıcılara yönelik bölgesel ve müşteri kısıtlamaları bunun gerçekleşip gerçekleşmediğinin tespiti için ayrı bir soruşturma açılmasına karar verildi.

Kaynak: karar