i takvime göre nisan ayının ilk çarşamba günü kutlanan 'Çarşema Sor Bayramı', Ezidiler için büyük önem taşıyor. Bu yıl da Oğuz köyünde, Ezidi toplumunun bir araya gelerek doğanın uyanışını ve yaşamın bereketini simgeleyen bu özel günü coşkuyla kutladılar.

Lunaparkta çalışan Mustafa başına çarpan oyuncakla ağır yaralandı Lunaparkta çalışan Mustafa başına çarpan oyuncakla ağır yaralandı

Bayramın sembolü olan pişmiş yumurtaları boyayarak renklendiren Ezidiler, misafirlerine ikramlarda bulundu. Ayrıca, beyaz ve kırmızı iplerden örülmüş bileklikler hediye ederek bereketin simgesini paylaştılar.

Ezidi İlyas Kartal, bayramın anlamını şu sözlerle ifade etti: "Bugün Çarşema Sor'dur bizim dilimizde. Yani 'Kırmızı Çarşamba' diyoruz. Rumi hesabına göre nisan ayının ilk çarşambası bu bayram oluyor. Bugün de kalkıyoruz, bayramımızdır. Büyüklerimizin ellerini öpüyoruz. Çocuklarımız da bizim bayramımızı kutluyor."

Ezidi cemaatini ziyaret eden Selim Toprak ise bayramın Ezidiler için önemini vurgulayarak, "Çarşema Sor, baharın gelişidir Ezidi halkı için. Onlar için çok önemlidir. Çünkü baharda doğa yeniden canlanıyor. Bu vesileyle biz köye onları ziyarete geldik. Dostlarımızın bayramını kutlamaya geldik" şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA