Bolu'da küçük çocuğa cinsel istismar davasında mahkemede "Ben yaşlı bir adamım" diyerek kendini savunan sanığa 6 yıl 8 ay hapis cezası verildi.

Bolu'nun Gerede Mahallesi'nde komşusunun 9 yaşındaki kızına cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla 5 ay tutuklu kalan Sabit B. (81) ceza duruşmasında şunları söyledi: "Ben yaşlı bir adamım, bu işlerle hiçbir ilgim yok. Özgürlüğümü ve affımı istiyorum." "Basit cinsel istismar" suçundan 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. 

Olay, 5 ay önce Gerede ilçesine bağlı Ovacık köyünde meydana geldi. Görünüşe göre Sabit B. komşusunun oğlunu arka bahçesine davet etti. Sabit B. burada kıza cinsel istismarda bulundu.

Çocuğun olayı kendisine anlatması üzerine ailesinin şikayeti üzerine yapılan soruşturmada Sabit B. tutuklandı. Sabit B. hakkında "çocuğa cinsel amaçla kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak" ve "12 yaşından küçük çocuğa nitelikli cinsel istismara teşebbüs etmek" suçlamasıyla dava açıldı.

9 yaşındaki kızına cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen babaya 18 yıl 9 ay hapis 9 yaşındaki kızına cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen babaya 18 yıl 9 ay hapis

Beş aydır tutuklu bulunan Sabit B., Bolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasında hakim karşısına çıktı.

İddiaları yalanlayan Sabit B., şunları söyledi: "Kaza günü adını bilmediğim bu kız bahçeme gelerek çok yorulduğunu ve dinlenmek istediğini söyledi. Ben de sipariş verdim. Kimin dedesi olduğunu sorduğumda dedesinin A.B. olduğunu söyledi. Öyle olduğunu öğrendim.

Kendisine aramızda husumet olduğunu, ihbar edildiğimizi söyledim ve bahçemden çıkmasını söyledim. Daha sonra bisikletine binip gitti.

İki saat sonra büyükannesi elinde bir sopayla geldi ve "Torunumu neden taciz ettin?" diye sordu. Böyle bir şeyin olmadığını söyledim.

İzmir’de cübbeli biri kadınlara 'cehennemde yanacaksınız' diye bağırdı İzmir’de cübbeli biri kadınlara 'cehennemde yanacaksınız' diye bağırdı

Ben yaşlıyım, bu işlerle hiçbir ilgim yok. “Ben tahliyemi ve beraatımı istiyorum” dedi.

Mahkeme, Sabit B.'nin "basit cinsel istismar" suçundan 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

 

Kaynak: haber global