Rize Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, 3 gün evvel başlayan yağışlar sonucunda Çayeli ilçesinde 24 saatte metrekareye 206 kg yağış düştüğü belirtildi.

YAĞIŞLAR SONUCU 38 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

Afet tehlikesine karşı 38 bireyin tahliye edildiği aktarılan açıklamada, yürütülen çalışmaların ardından erişime kapalı mesken yeri olmadığı, tüm mesken yerlerine su ve elektrik verildiği kaydolundu.

Açıklamada, yol arınma, tahkimat, akarsu yatağı boşaltılması, su baskın tahribatı önleyici ihtiyatlar ve heyelan pakliği çalışmalarının devam ettiğine vurgu yapılarak, şu ifadelere yer verildi:

Van'da Üs Bölgesine Yıldırım Düştü: Bir Korucu Hayatını Kaybetti Van'da Üs Bölgesine Yıldırım Düştü: Bir Korucu Hayatını Kaybetti

"DSİ, Karayolları, Şehir Özel Yönetinden toplam 110 iş cihazı, 18 taşıt ve 210 personelle çalışmalar yürütülmektedir. Çayeli Belediyesi 8 iş cihazı, 13 taşıt, 46 personel ile 10 semtte, AFAD 8 teknik personel ve 2 taşıtla jeolojik etüt ve altyapı çalışmalarına devam etmektedir. Bugüne kadar yapılan etütler neticesinde 45 ayrı noktada 77 ev heyelan tehlikeyi bakımından araştırılmıştır. Yapılan tahliller sonucunda heyelana maruz kalan veya kalabilecek gidişatta olan 16 evin nakline karar verilmiş, 14 ev için 11 afet önleyici istinat duvarları yapılması, 4 evin hakimiyet etütleri programına alınması önerilmiştir. Altyapı çalışmaları kapsamında ise Çayeli Abdullahhoca köyünde 5 noktada tespitler bitirilmiş olup öteki köy ve semtlerde çalışmalar devam etmektedir."

İŞ YERİ VE ARAÇLARDA 5,5 MİLYON TL HASAR BELİRLENDİ

Şehir Defterdarlığının 8 personel, 2 taşıt ile hasar tespit çalışmalarına devam ettiği belirtilen açıklamada, Çayeli'nde ev, iş yeri ve taşıtlarda toplam 5 milyon 556 bin 500 liralık hasar tespit edildiği bildirildi.

Açıklamada, tarımsal ve hayvansal hasar tespit çalışmaları kapsamında Tarım ve Orman Müdürlüğünün 4 personel, 2 taşıtla çalışmalarını sürdürdüğü ifade edilerek, Çayeli ilçesinde 148 çay üreticisine ait toplam 92,4 dekar çay bahçesi  ile 8 arı kovanınında zarar gördüğü kaydettiler.(karar)

Editör: Haber Merkezi