Rusya Savunma Bakanlığı, Kaluga bölgesindeki bir fırlatma deposuna nükleer saldırı kapasiteli kıtalar arası balistik Yars füzesinin yerleştirildiğini açıkladı.

Bakanlık, bu bölgedeki Kozelskiy Birliği'nin silahlandırılmasının sürdüğünü belirtirken, Yars füzesinin savunma sistemlerine yakalanmadığı ve aynı anda 3 ila 6 hedefi vurabilme yeteneğine sahip olduğu ifade edildi.

Suikast girişiminde yaralanan Slovakya Başbakanı Fico'nun sağlık durumuyla ilgili  açıklama Suikast girişiminde yaralanan Slovakya Başbakanı Fico'nun sağlık durumuyla ilgili açıklama

Rusya Savunma Bakanlığı daha önce de kasım ayında aynı depoya Yars füzesi yerleştirildiğini, ayrıca Orenburg bölgesindeki fırlatma deposuna nükleer saldırı kapasiteli kıtalar arası hipersonik "Avangard" füzesinin konuşlandırıldığını duyurmuştu.

Bu bilgiler, uluslararası stratejik denge ve güvenlik konularında dikkat çekici gelişmeler olarak değerlendirilmektedir.

Ancak, bu tür haberleri değerlendirmek ve doğrulamak için güvenilir analizlere ve uzman yorumlarına başvurmak önemlidir. (haberler.com)

Editör: Haber Merkezi