Rusya, Soledar'ı ele geçirdiğini iddia etti, Ukrayna Kremlin'i 'bilgi kirliliği yaratmakla' suçladı

Rusya aylardır süren çatışmaların ardından Ukrayna'da tuz madenleriyle bilinen Soledar kentini ele geçirdiğini iddia etti.

Haber Merkezi
Haber Merkezi
Editör
Yayınlanma
3 Dk Okunma Süresi

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Soledar'da kontrolün sağlanmasının, yakındaki Bahmut kenti çevresindeki Ukrayna askerlerinin ikmal hatlarıyla bağlantısının kesilmesi anlamına geldiği vurgulandı.

Açıklamada, "Soledar'ın ele geçirilmesi harekat için önemli bir adım" denildi.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Igor Konashenkov

KAYNAK,RUSYA SAVUNMA BAKANLIĞI

Ukrayna yetkilileri ise Donetsk bölgesindeki kentte çatışmaların sürdüğünü söyledi ve Rusya'yı "bilgi kirliliği yaratmakla" suçladı.

Ukrayna Başbakan Yardımcısı Hanna Malyar, Ukrayna ordusunun Soledar'da cesurca direnişi sürdürdüğünü söyledi.

Gazze'de ölü sayısı 35 bin 386'ya ulaştı Gazze'de ölü sayısı 35 bin 386'ya ulaştı

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy, bu hafta yaptığı bir konuşmada şehirde "neredeyse taş üstünde taş kalmadığını" söylemişti.

Donetsk Valisi Pavlo Krilenko ise dün 15 çocuğun da aralarında bulunduğu 559 sivilin kentte kaldığını ve tahliye edilemediklerini açıklamıştı.

Ukrayna Doğu Askeri Komutanlığı Sözcüsü Serhiy Cherevatyi, Rusya'nın en iyi paralı askerlerini ve diğer birliklerini Soledar'a gönderdiğini söyledi.

Ancak Soledar'ın Rusya'nın elinde olduğunu reddeden Cherevatyi, "Savaşçılarımızın taktiksel konumlarını açıklamak istemediğimiz için daha fazla ayrıntı vermeyeceğiz" dedi.

harita

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy, gece yaptığı konuşmasında, Soledar, Bahmut ve bir bütün olarak Donetsk bölgesindeki savunmayı çok önemli gördüklerini söyledi. 

Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkanı Andriy Yermak ise Soledar ve Bahmut için verilen savaşı Birinci Dünya Savaşı'ndaki Verdun Muharebesi’ne benzetti.

Rus paralı asker grubu Wagner'in kurucusu Yevgeny Prigozhin, Salı günü, savaşçılarının Soledar'da kontrolü sağladığını öne sürmüştü.

Ukrayna'nın yanı sıra Rusya da üç gün önce Prigozhin'i doğrulamamıştı.

Editör: Haber Merkezi
Editör Hakkında
Yorumlar