Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları devam ederken, Donetsk Bölgesi Valisi Vadim Filashkin, Avdiyivka kentindeki duruma dair açıklamalarda bulundu.

The Kyiv Independent'ta yer alan habere göre, Vali Filashkin, Rusya'nın Avdiyivka kentine 250 hava saldırısı düzenlediğini bildirdi. Filashkin, bu yıl içinde toplamda 146 hava saldırısına maruz kalan şehirdeki son durumu paylaştı.

Avdiyivka, 2014 yılından beri Rus işgali altında olan Donetsk'in bölgesel merkezinin yaklaşık 10 kilometre kuzeyinde konumlanmıştır. Rusya, Ekim 2023 başlarında Avdiyivka'ya yönelik saldırıları artırmıştır.

Komutan Oleksandr Tarnavskyi, 27 Aralık'ta BBC'ye yaptığı açıklamada, şehrin bölgedeki Rus saldırılarının hedefi olmaya devam ettiğini ve Rus kuvvetlerinin şehre girmekten kaçınarak acımasız sokak çatışmalarından uzak durmaya çalıştığını ifade etmiştir.

Kenya'da Sel Felaketi:  238 kişi öldü Kenya'da Sel Felaketi: 238 kişi öldü

Filashkin'e göre, Avdiyivka'da şu anda bin 131 sivil bulunmaktadır. Şehir, 2022'deki geniş çaplı işgal öncesi tahmini 31 bin kişilik bir nüfusa sahipti ve Mart 2023 itibarıyla bu sayı 2 bin kişiye düşmüştür. Vali Filashkin, son günlerde bir kişinin yaralandığını ve dokuzu çocuk olmak üzere 71 kişinin şehirden tahliye edildiğini açıklamıştır.

Kaynak: karar