Gazze'de can kaybı 34 bin 654'e çıktı Gazze'de can kaybı 34 bin 654'e çıktı

Rusya'nın en büyük hava saldırılarından birini gerçekleştirdiği saldırıda ölü sayısı artıyor.

Kiev şehrinin askeri idaresi başkanı Serhii Popko, 29 Aralık'ta Kiev'e düzenlenen büyük Rus saldırılarında öldürülen Ukraynalıların sayısının 32'ye yükseldiğini bildirdi. Saldırıda 30 kişinin de yaralandığını ifade etti.

The Kyiv Independent gazetesinin haberine göre Kiev Belediye Başkanı Vitali Klitschko, saldırının "büyük çaplı işgalin başlangıcından bu yana Kiev'de sivillere yönelik en ölümcül saldırı" olduğunu söyledi.

Rusya, 29 Aralık'ta Ukrayna'nın birçok bölgesine insansız hava araçları ve füzelerle düzenlediği büyük saldırıda 50'den fazla kişinin ölümüne, 160'tan fazla kişinin de yaralanmasına yol açtı. Yalnızca başkent Kiev'de 30'a yakın kişi yaralandı.

Ukrayna Hava Kuvvetleri'ne göre, hava savunması ülkeye fırlatılan 158 Rus füzesi ve insansız hava aracından 114'ünü düşürdü.

Rusya, 2 Ocak'ta 100'e yakın füze ve 35 insansız hava aracı fırlatarak en az beş kişiyi öldüren ve en az 130 kişiyi yaralayan büyük çaplı bir saldırı daha gerçekleştirdi. Ukrayna hava savunması tüm insansız hava araçlarını ve 72 füzeyi düşürdü.

Kaynak: KARAR