Diş Törpüleme Nedir? Neden Yapılır? Nasıl Yapılır? Diş Törpüleme Nedir? Neden Yapılır? Nasıl Yapılır?

Ankara'da düzenlenen Ulusal Sağlık Değerlendirme ve Koordinasyon Toplantısı'nda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'nin sağlık sektöründe gerçekleştirdiği reformlar ve getirdiği yeniliklere dair geniş kapsamlı bir değerlendirme yaptı. Bakan Koca, sağlıkta şiddetin azaltılmasından yerli aşı üretimine kadar bir dizi önemli konuya değindi.

MHRS (Merkezi Hekim Randevu Sistemi) ile ilgili olarak da konuşan Bakan, "Onaylı Randevu Dönemi" adı verilen yeni bir sistemin pazartesi günü itibariyle başlayacağını duyurdu. Bu yeni sistemde hastalar, randevularını bir gün öncesinden saat 20.00'ye kadar onaylamaları gerekecek. Ancak 65 yaş üstü hastalar ve kanser hastaları bu uygulamadan muaf tutulacak.

Konuşmasına sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla alınan önlemlerin olumlu etkilerinden bahsederek başlayan Bakan Koca, "Beyaz kod" uygulamasının şiddet vakalarını yarı yarıya azalttığını ifade etti. Ayrıca "Gri kod" uygulamasının da pilot bölgelerde başlatıldığını ve başarıyla devam ettiğini belirtti.

Sağlık çalışanlarının emeklilik haklarındaki iyileştirmelerin memnuniyeti artırdığını vurgulayan Bakan Koca, uzaktan sağlık hizmetlerinin altyapı çalışmalarının tamamlandığını ve kronik hastaların çevrim içi takibi ile rapor yenilemelerinin artık daha kolay hale geleceğini açıkladı.

SMA tarama programlarındaki başarıları da paylaşan Bakan Koca, evlilik öncesi ve yeni doğan taramalarının erken tanı ve tedavi başarı oranlarını artırdığını belirtti. Ayrıca yerli aşı geliştirme çabalarına da değinerek, 2028 yılına kadar tüm aşıların yüzde 100 yerli üretimle gerçekleştirileceğini duyurdu.

Kaynak: KARAR