Yaşanan hadise, saat 14.30 sularında Kocaeli'nin Körfez ilçesinde bağlı Fatih Aile Sağlığı Merkezinde yaşandı. Aile Sağlığı Merkezine rahatsızlığından dolayı gelen hasta ve hastaya eşlik eden yakınları, aile hekimleri A.M.K., S.E. ve Y.S. ile bilinmeyen sebepten tartışma yaşanmaya başladı. Hasta ve yakınları, daha sonra şiddete başvurarak doktorlara saldırdı. Sağlık merkezinde bulunan diğer hastalar kavgayı güçlükle ayırmaya çalışırtılar.

Çevredekilerin ihbarı üzerine Aile Sağlığı Merkezine polis ekipleri sevk edildi. Darbedilen doktorlar, olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı. Doktorların vücutlarının çeşitli bölgelerinde darp, yara, diş ısırıkları ve morluklar fark edildi ve darp raporuna eklendi.

FAHRETTİN KOCA: 2 KİŞİ TUTUKLU 1 KİŞİ FİRARİ

Şişli'de Anlaştığı Müteahhitten Daireleri Alamayınca Binayı Yakmaya Çalıştı Şişli'de Anlaştığı Müteahhitten Daireleri Alamayınca Binayı Yakmaya Çalıştı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Kocaeli’de Aile Sağlığı Merkezinde sağlık çalışanlarını darp eden 3 kişi hakkında tutuklama kararı verildi. İki kişi tutuklanmış olup bir kişi firaridir” diyerek suçlular hakkında hemen işlem yapıldığı belirtti.

Sağlık Bakanı Koca, "Kocaeli’nin Körfez ilçesi Fatih Aile Sağlığı Merkezinde, medeni insan davranışından yoksun bir şahsın hekime saygı göstermekten uzak davranışı, üç kişinin dâhil olduğu bir şiddet olayına dönüştü, üç hekim arkadaşımız darp edildi. Olayı ve şahısları şiddetle kınıyoruz. Savcılık, bu üç kişinin tutuklu yargılanmalarına karar vermiştir. İki kişi tutuklanmış olup bir kişi firaridir. Böylesi kişilerin, toplum önünde sertçe kınanmaları onlara fazla bir anlam ifade etmeyebilir. Anlayacakları dil, kanunun vereceği cevap olacaktır. Yargıya inancımız tam" diyerek suçluların cezasız kalmayacağını belirtti. (birgün)

Editör: Haber Merkezi