Wim Wenders ve Koji Yakusho, İstanbul Film Festivali için Şehre Geliyor Wim Wenders ve Koji Yakusho, İstanbul Film Festivali için Şehre Geliyor

Haluk Bilginer'e Uluslararası Emmy Ödülü kazandıran 'Şahsiyet' dizisi, Fransa'da 'Mémoire Vive' ismiyle yeniden ekrana uyarlanıyor. Ay Yapım imzalı bu polisiye yapım, Meksika'nın ardından şimdi de Fransız TV kanalına adapte ediliyor. 2018 yılında tek sezon olarak yayınlanan 'Şahsiyet', geniş çapta ilgi toplamış ve 5 yıl aradan sonra ikinci sezonuyla seyirci karşısına çıkmıştı.

Dizinin senaryosu Hakan Günday'a aittir ve yönetmen koltuğunda Onur Saylak bulunmaktadır. 'Şahsiyet', 2019 Uluslararası Emmy Ödülleri'nde de ön plana çıkmış ve Haluk Bilginer'e 'En İyi Erkek Oyuncu Performansı' ödülünü kazandırmıştır. Bu başarının ardından Meksika uyarlaması duyurulmuştu ve 'El Asesino Del Olvido' adıyla Meksika ekranlarında izleyicilerle buluşmuştu. Dizide 'Paulina Gaitan', 'Damián Alcázar' ve 'Erik Hayser' gibi ünlü oyuncular yer almıştı.

Fransa'da uyarlanacak olan 'Şahsiyet' dizisinin başrolünde ise kadın bir karakter bulunacak. 'Mémoire Vive' adını taşıyacak bu yeni uyarlamada 'Six Women' dizisiyle tanınan 'Clémentine Célarié', kadın başrol 'Esther Lefevre'yi canlandıracak.

Kaynak: karar