Samsung, Android için ilk olarak sekiz yıl önce Google tarafından yayınlanan kesintisiz sistem güncellemesini ilk defa uygulamaya başladı. Bu güncelleme, kullanıcıların güncelleme sürecinde telefonlarının önyükleme sistemine takılmadan güncellemeleri indirmesini sağlıyor.

Normal işletim sistemi güncellemelerinden farklı olarak, bu güncelleme süreci telefonların yeniden başlatılma süresini kısaltmanın yanı sıra güncelleme yapılırken telefonun aktif bir şekilde kullanılmasına da imkan tanıyor.

Microsoft Yapay Zeka Biriminin Başına Suriyeli Göçmen Lider Getirdi Microsoft Yapay Zeka Biriminin Başına Suriyeli Göçmen Lider Getirdi

Samsung, bu kesintisiz sistem güncellemesini Galaxy A55 modeli için sunarak ilk adımı atmış oldu. Ancak şirketin diğer modelleri için de bu özelliği sunması bekleniyor. İleriye dönük olarak, Samsung'un farklı modellerine yavaş yavaş kesintisiz sistem güncellemesi imkanını getireceği tahmin ediliyor.

Samsung'un kesintisiz Android güncellemesi sunacağı haberleri daha önce de gündeme gelmişti, ancak bu özellik 2022 yılında bekleniyordu. Aradan geçen iki yılın ardından Samsung nihayet bu sistemi bir modeline getirerek kullanıcıların beklentilerine cevap verdi.

Kaynak: cumhuriyet