"Sanat Dünyasında 'Fon Vurgunu' İddiası: Sinan Akçıl, Benzer Bir Dolandırıcılık Girişimine Maruz Kaldıklarını Açıkladı"

Sertab Erener'in Estetikli Hali Şaşırttı Sertab Erener'in Estetikli Hali Şaşırttı

Ünlü şarkıcı Sinan Akçıl, Türkiye gündemini sarsan 'Fatih Terim Fonu' vurgununun benzerinin sanat dünyasında yaşandığını iddia etti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen eski DenizBank Şube Müdürü Seçil Erzan'ın kurduğu yüksek getirili gizli fon soruşturması kapsamında, spor dünyasından Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera ve Selçuk İnan gibi ünlü isimlerin de mağdur olduğu iddiaları gündeme gelmişti.

Sinan Akçıl, yeni şarkısı için kamera karşısına geçtiği bir röportajda benzer bir dolandırıcılık girişimine maruz kaldıklarını belirtti. Ünlü şarkıcı, "Birkaç yıl önce şarkıcılar arasında da oldu böyle bir durum. Seçil Erzan kadar dolandırıcı birisi bizden de para almaya çalıştı. Hatta benim o zamanki eşimden de almaya çalıştı. Sanat dünyası bu olayı çok duyurmadı, kapandı gitti." ifadelerini kullandı.

Akçıl, konuyu örnekleyerek, "Birisi size '6 kamera ver bana, size 18 kamera vereyim' dese, kabul edersiniz. Yapıyorsan böyle şeyleri vergi ödeyerek yapacaksın. Resmi olmalı yani." şeklinde açıklamalarda bulundu. Sanat dünyasındaki benzer dolandırıcılık girişimlerinin ne kadar yaygın olduğu ve mağdurların sayısının artıp artmadığı konusu ise soruşturmanın detaylarına bağlı olarak netlik kazanacak gibi görünüyor.(karar)

Editör: Haber Merkezi