SARIYER istikametine giden İETT otobüsünün kalorifer bölümünde yangın çıktı. Alevleri gören sürücü otobüsü durdurarak yolcuları tahliye etti. Kaza anı iş yerinin güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

Kaza, saat 17.00 sıralarında Kireçburnu ilçesi Araba Yolu Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, 34 HO 2568 seri numaralı İETT otobüsü seyir halindeyken, bir anda kalorifer bölümünden alevler çıkmaya başladı. Alevleri gören sürücü hemen otobüsü kenara çekti ve yolcuları tahliye etmek için kapıları açtı. Bu sırada sürücü yangın söndürücüyle müdahale ederken, çevredeki vatandaşlar da yardıma koştu. Sürücünün dikkati sayesinde yangın, ölü ve yaralı olmadan vatandaşlar ve sürücü tarafından söndürüldü.

O ANLAR GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI

Yaşananlar iş yerindeki güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde alev alan İETT otobüsünün yola yaklaştığı ve yolcuların panik içinde araçtan indiği görülüyor.

Kızılırmak'a Düşen Hafriyat Kamyonunun Şoförü Öldü Kızılırmak'a Düşen Hafriyat Kamyonunun Şoförü Öldü

Otobüsün içinde alevlerin büyümesi üzerine vatandaşların yangın söndürücülerle müdahale ettiği de görüldü. Bir vatandaşın cep telefonuyla kaydettiği görüntülerde, İETT otobüsünün içinde alevler görülüyor. Yangını gören ve yardıma koşanlardan Kireçburnu ilçe başkanı Çağlar Coşkun, şunları söyledi: "Otobüs şoförünün ilgisi sayesinde büyük bir facia önlendi. Şoför arkadaşımız dumanları görür görmez hemen otobüsü çevirdi. sağa gidin ve yolcuları bırakın. Daha sonra aracın yangın tüpüyle yangına müdahale ediyor. Daha sonra vatandaşlar olarak müdahale ederek yangını yayılmadan söndürdük. Isıtma sistemindeki arıza nedeniyle yangın çıktı” dedi.

(haberler.com)

Editör: Haber Merkezi