Seren Serengil'den köpekli Milli Takım zaferi paylaşımı tepkiye neden oldu Seren Serengil'den köpekli Milli Takım zaferi paylaşımı tepkiye neden oldu

"Taş Bebek" lakabıyla tanınan ünlü sanatçı Gönül Yazar'ın hastaneye kaldırıldığı bildirildi. Onur Akay'ın haberine göre bacağında pıhtı oluşan usta sanatçı hastaneye kaldırıldı. Türk sanat müziği sanatçısı ve sinema oyuncusu Yazıcı'nın son durumuna ilişkin şu açıklama yapıldı: "Bacağındaki kan pıhtılaşması nedeniyle yedi gün hastanede yatan Gönül Yazır, şu sıralar zor günler geçiriyor."

Şarkıcı ve söz yazarı Gönül Yazar, 2022 yılında evinde geçirdiği kaza sonucu görme yeteneğini kaybetti.

Yazarın geçirdiği ameliyatların ardından görme yetisine kavuştuğu öğrenildi. Yazar: "Yeşilçam filmindeki gibi 'Görüyorum' diye bağırdım. İnanamadım. Açıkça görebiliyordum. Aynı 3 lensi diğer göze de uyguladılar. Onu evine gönderdiler. 15 gün boyunca gözlerime 3 farklı damla uyguladık. Ne oldu şimdi? Çamlıca caminin müezzinini bile görüyorum. “Yeniden doğdum, aşkla…” dedi.

Gönül Yazar kimdir?

Asıl adı Mürşide Gönül Özyeğiner olan Gönül Yazar, 12 Ağustos 1936'da İzmir'de Babası Erzincanlı yol müteahhidi Mehmet Bey ile Yugoslav göçmeni annesi Fatma Hanım'ın ikinci çocuğu olarak dünyaya geldi. Ses sanatçısı Belkıs Özener kardeşidir. Belma adında ablası vardır. Anne babası o 6 yaşında iken boşanmıştır. Sanat hayatına, 1952 yılında 15 yaşında iken "Ege Ses Kraliçesi Yarışması"nı kazanarak başladı. 14’üne girdiğinde radyo sanatçısı Necdet Yazar ile ilk turnesine çıktı.

Necdet Yazıcı ile evlendikten sonra Ankara Radyosu'na katıldı. Burada; Fahri Kopuz, Suphi Ziya Özbekkan gibi değerli isimlerle çalışma fırsatı buldu. Yönetmenliğini Hulki Saner'in yaptığı, başrolünü Göksel Arsoy'un üstlendiği 1960 yapımı Taş Bebek filmindeki rolüyle büyük beğeni topladı. Film o kadar başarılı oldu ki, sanat hayatı boyunca kendisine "Taş Bebek" lakabı verildi.

1962 yılında ilk albümü olan "Bir Zamanlar Bak / Yıldızlardan Başımın Tacını Takamadım" adlı 78'lik plakla müzik sektörüne girdi. İlk single'ını 1965 yılında "Kelebeğim / Aşkı bilenleri severim" ismiyle yayımladı. Sahne ve kameranın yanı sıra tiyatro sahnesinden de hayranlarına seslenen sanatçı, Karaca Tiyatrosu'nun sunduğu "Papazlar Trafiği" adlı İngilizce gösteride Gülriz Sururi ve Adile Naşit gibi büyük ustalarla aynı sahneyi paylaştı. Yaşar Güvenir'in "Saadet Sensiz Ne" adlı bestesini seslendirdiği 45 yıl, kendisine altın plak kazandırdı.

1979'da çıkardığı "Taş Bebek" ve 1989'da çıkardığı "Gönül'den Gönüllere" albümleri büyük beğeni topladı.

Kaynak: DÜNYA