Savunma Sanayii Başkanlığı, uzaya erişim araştırmaları için ileri teknik teknolojiler kullanılarak geliştirilen sondalı roketin İğneada'dan fırlatıldığını duyurdu. Savunma Sanayii Başkanı Görgün, "Milli ve yerli füze teknolojilerimizde çok önemli bir eşiği daha aştık." açıklamasında bulundu.

Roketsan, İğneada'da kurduğu Sonda Roket Test Merkezi'nden ilk sonda roketi başarıyla fırlattı. İğneada'daki atış başarılı geçti. Savunma Sanayii Başkanlığı 'den yapılan açıklamada, "Ülkemizin uzaya erişim araştırmaları kapsamında ileri mühendislik teknolojilerimiz kullanılarak geliştirilen sonda füzemiz İğneada'dan başarıyla fırlatıldı. Tüm alt sistemleri yerel, milli ve özgün olarak roketsan tarafından geliştirilen roketin başarılı fırlatma testi ülkemize hayırlı olsun" denildi.

Xiaomi, elektrikli SUV modelini 2024'te sunacak Xiaomi, elektrikli SUV modelini 2024'te sunacak

Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, çok önemli bir eşiğin aşıldığına dikkat çekerek, "Milli ve yerli füze teknolojilerimizde çok önemli bir eşiği daha geride bıraktık. . Düşünen, tasarlayan, geliştiren, üreten ve yöneten tüm Roketsan çalışanlarına teşekkür ederim. Gelişmiş teknolojilerimizi, insanlığın baskın gücü olan uzaya taşımaya ve şirketlerimizin hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olmaya kararlıyız. sözlerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi