İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen "yüksek karlı gizli fon" olarak bilinen dolandırıcılık davası dosyasına, 2'si tutuklu 7 sanığın telefon incelemesi için bilirkişi raporu eklendi.

Raporda, sanıklar Seçil Erzan, Nazlı Can, Ali Yörük ve Atilla Yörük'ün telefon kayıtlarına yer verildi.

Sanık Seçil Erzan'ın internet aramalarında, "Hangi ilaç öldürür?", "Türkiye'ye suçlu iadesi olmayan ülkeler 2023", "İsviçre suçlu iadesi", "Suçlu iade etmeyen ülkeler", "İntihar çeşitleri", "Fare zehri insanı kaç saatte öldürür?", "Nasıl intihar edilir?", "Kendini asma", "Fare zehri insana zarar verir mi?" ve "Bilekleri kesmek" gibi endişe verici başlıklarla yapılan aramalar tespit edildi.

Ayrıca raporda, Erzan'ın telefonundaki pek çok fotoğrafın silindiği belirtilirken, elde edilen fotoğraflarda müştekilerle "hoca" ve "F.T." isimlerine ilişkin ödeme kayıtları ve senetlerin bulunduğu fotoğraflara yer verildi.

Raporda ayrıca, müşteki Volkan Bahçekapılı ile Erzan arasında geçen konuşmalarda Bahçekapılı'nın Erzan'a "Sen ne kadar yalancı bir kadınmışsın. Şimdi hocayı arıyorum." şeklinde mesaj gönderdiği belirtildi.

AKP’nin 1 Mayıs Korkusu: Taksim Meydanı’nda Bariyer Önlemi AKP’nin 1 Mayıs Korkusu: Taksim Meydanı’nda Bariyer Önlemi

Diğer sanıklar Ali Yörük ve Atilla Yörük'ün ise 9 Nisan 2023'ten itibaren telefonlarını kullanmaya başladıkları ve telefonlarında 9 Nisan 2023'ten öncesine ait çok az sayıda veri olduğu tespit edildi.

Sanıkların telefonlarında yapılan incelemelerde, olayın başladığı tarihlerde yazılan haberlerin sayfalarının birbirlerine yollandığı belirlendi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanık Seçil Erzan'ın bir bankanın Levent'teki şubesinde müdür olarak çalıştığı ve müşteki Bülent Çeviker'den kişisel güven ilişkisine dayalı 2 milyon dolar alarak yüksek kar vaadiyle yeniden kendisine iade edeceğini bildirdiği kaydediliyor.

İddianamede, müşteki Çeviker'e para karşılığında yazılı evrak verildiği ancak daha sonra Çeviker'in Erzan'a ulaşamadığı, durumu bankaya bildirdiği, banka tarafından araştırma yapıldığı, Erzan hakkında suç duyurusunda bulunulduğu ifade ediliyor.

Sanık Erzan'ın "özel belgede sahtecilik" ve "tacir veya şirket yöneticisi olan ya da şirket adına hareket eden kişilerin ticari faaliyetleri sırasında, kooperatif yöneticilerinin kooperatifin faaliyeti kapsamında nitelikli dolandırıcılık" suçlarından 77 yıldan 252 yıla kadar hapsi isteniyor.

Diğer sanıklar Ali Yörük, Kerem Can, Hüseyin Eligül, Nazlı Can, Atilla Yörük ve Asiye Öztürk'ün ise aynı suçlardan 3 yıl ile 85 yıl arasında hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava kapsamında 2'si tutuklu 7 sanığın yargılaması devam ediyor.

Kaynak: Haberler.Com