Salı günü yapılan kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin heyecanla beklediği ilave maaş zammını açıklayarak, şunları söyledi:

"SSK maaşlarını artıracağımızın müjdesini vermek isterim. ve Bağ “Kur. Kürt emekliler ise nispeten daha küçük bir artışla yüzde 5 daha kazandı: "Emeklilerimizin 6 aylık artış oranı Ocak 2024'ten itibaren yüzde 42,6'ya çıkacak" dedi.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 10 BİN TL'YE YÜKSELDİ

"Memur, SSK, Bağ-Kur fark etmeksizin tüm emeklilerimizin yıllık maaş artış oranları önümüzdeki temmuz ayında eşitlenecek. Parlamentomuzun onayını aldıktan sonra zamları emeklilerimizin maaşlarına yansıtmak istiyoruz."

Bir sigara grubuna daha zam geldi! En pahalısı 70 TL! Bir sigara grubuna daha zam geldi! En pahalısı 70 TL!

En kısa sürede" diyen Erdoğan, 7 bin 500 TL olan asgari emekli maaşının ise yüzde 10 olacağını ifade etti. Bin TL'ye çıkacağını açıkladı.

ANKARA KULİSLERİNİ HAREKETLENDİREN İDDİA

Emekli maaşlarındaki artışların hızı yeni tartışmaları alevlendirirken, Ankara'nın perde arkasından yaptığı açıklama büyük ses getirdi.

"4 BİN TL İLE 8 BİN TL ARASINDA SEYYANEN ZAM YAPILACAK"

31 Mart 2024 yerel seçimleri öncesinde emekli maaşlarına daha fazla zam yapılabileceği iddia edildi. Tüm emeklilerin vardiya artışı alabileceğini ve bu rakamın 4.000 ile 8.000 lira arasında dalgalanacağını da belirtelim.

Kaynak: HABERLER.COM