Cumhurbaşkanı Erdoğan TRT'nin 60. Kuruluş Yıl Dönümü İçin Tebrik Mesajı Gönderdi Cumhurbaşkanı Erdoğan TRT'nin 60. Kuruluş Yıl Dönümü İçin Tebrik Mesajı Gönderdi

Yerel seçimlere sayılı günler kaldı. CHP Diyarbakır İl Başkanı Abdullah Atik, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere 10 gün kala partisinden istifa ettiğini duyurdu. CHP yönetimi, Diyarbakır'ın beşinci il başkanını atadı. İş adamı İsmail Akyıl'ı milletvekili adayı gösterdi. Atik, istifasının nedenini "maddi ve manevi yorgunluk" olarak açıkladı.


Atik, "Milletvekilimiz Sayın Sezgin Tanrıkulu ve yönetimle aldığımız ortak karar doğrultusunda bu kararı aldım" diyerek partiye dışarıdan destek vereceğini sözlerine ekledi.

Atik'in istifa açıklaması şöyle

“İnanın çok yoruldum. 2 yıla yakındır. Tek gerekçem yorgunluğumdur. Görevi yönetim Kurulu üyesi İsmail Akyıl’a devrettim. İstifamın ardından toplanan İl yönetim Kurulu, görevi İsmail Aykıl’a verdi. İsmail Aykıl, kongreye kadar il başkanı olarak görev yapacak. Ciddi anlamda yoruldum. İşimden ya da hastalık gibi bir bahanem de yok. Sadece yorgunluktan dolayı ayrılmaya karar verdim.”

Kaynak: karar