Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, 31 Mart Yerel Seçimleri'nde İstanbul için devreye girebileceği iddiası gündemi sarsıyor. Medyascope'tan Ferit Aslan'ın haberine göre Demirtaş, seçimlere kısa bir süre kala sosyal medya hesaplarından açıklama yapabilir veya bir demeç vererek seçimlere müdahil olabilir.

Demirtaş, 2023 Genel Seçimleri'nden hemen sonra aktif siyaseti bıraktığını açıklamıştı. Ancak son dönemde, eşi Başak Demirtaş'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olacağı iddialarıyla gündeme gelmişti. Başak Demirtaş, daha sonra adaylık başvurusunda bulunmayacağını açıklamıştı. Selahattin Demirtaş da bu süreçte, eşinin adaylık açıklamasının partiye güç vermek amacıyla yapıldığını ve geri çekilme kararının da partiyle uyum içinde alındığını belirtmişti.

Son dönemde yaşanan tartışmalara da değinen Demirtaş, Türkiye'de siyasetin değil "tüccarlık" yapıldığını ifade etmişti. Tüm partilerin birbirleriyle görüşmesi gerektiğini vurgulamıştı.

"Cumhurbaşkanı Erdoğan: Edanur tedbirsizlikten öldü, kabul edilemez! "Cumhurbaşkanı Erdoğan: Edanur tedbirsizlikten öldü, kabul edilemez!

Bu yeni iddia, Demirtaş'ın siyasi arenaya geri dönüş yapabileceği spekülasyonlarını artırırken, İstanbul'daki seçim dinamiklerine de yeni bir boyut kazandırdı

Kaynak: Birgün