stanbul, Sarıyer'de bulunan TEM Otoyolu Seyrantepe mevkisinde, 25 Eylül 2023 tarihinde meydana gelen olayda, 19 yaşındaki Zelal A., bir üstgeçitten atlayarak intihar girişiminde bulundu.

Polis ve itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucunda hava yastığına düşen genç kız, hafif yaralı olarak kurtarıldı ve hastaneye sevk edildi. Ancak olayın ardından ortaya çıkan detaylar, genç kızın hayatının dramatik bir seyir izlediğini gösterdi.

Zelal A.'nın ifadesine göre, ağabeyleri tarafından 2021 yılında cinsel istismara uğradığı iddiasıyla ailesi tarafından baskı altına alındığı öne sürüldü. Ailesinin, genç kızı intihar etmeye zorladığı belirtildi.

Ayrıca, genç kızın daha önce de ailesi tarafından alıkonulduğu ve geçmiş yıllarda üç kez intihar girişiminde bulunduğu ortaya çıktı. Ağabeylerinden cinsel istismar gördüğü iddiasıyla şikayetçi olan Zelal A., bir hastanenin psikiyatri bölümüne başvurduğu ancak bilgisi olmadan hastaneden ayrıldığı belirtildi.

Bitlis'te Tüm Etkinliklere 4 Günlük Yasak Bitlis'te Tüm Etkinliklere 4 Günlük Yasak

Yaşanan olayın ardından emniyette ifadesi alınan genç kızın, savcılık talimatıyla serbest bırakıldığı bildirildi. Ancak Zelal A.'nın hayatındaki zorlu sürecin devam edip etmediği ve ailesiyle ilişkisi konusundaki gelişmeler merak konusu oldu. Olayın toplumda yarattığı infial ve soru işaretleri devam ediyor.

Kaynak: son dakika