Shakira, Vergi Kaçırma Suçlamasını Kabul Etti ve Para Cezası Ödemeyi Kabul Etti

Dünyaca ünlü Kolombiyalı şarkıcı Shakira, İspanya'da vergi kaçırma suçlamalarıyla ilgili olarak açılan davada suçlamaları kabul etti. Barselona İl Mahkemesi'nde görülen davada Shakira'nın, 2012 ile 2014 yılları arasında Maliye'den 14,5 milyon avro vergi kaçırmakla suçlandığı belirtildi. Şarkıcının, 2,9 milyon avroluk bir ceza ödemeyi kabul ettiği ve anlaşma yoluna gittiği bildirildi.

Yıldız Tilbe'nin Sert Vasiyeti: ''Cenazeme Gelirlerse Taşlayın'' Yıldız Tilbe'nin Sert Vasiyeti: ''Cenazeme Gelirlerse Taşlayın''

Davanın başlamasıyla birlikte basın mensuplarının yoğun ilgisi altında mahkemeye gelen Shakira'nın, eski Barcelonalı futbolcu Gerard Pique ile birlikte İspanya'da yaşadığı dönemle ilgili vergi mükellefiyetini ihlal ettiği iddia ediliyordu. Shakira'nın, 6 farklı suçlamayla karşı karşıya olduğu ve toplamda 8 yıl 2 ay hapis cezası ve yaklaşık 23 milyon euro para cezası talep edildiği belirtildi.

İspanya yasalarına göre 183 günden fazla burada ikamet eden bireylerin vergi mükellefi olması gerektiği ifade edilmişti. Shakira'nın savcılık tarafından, gelirlerini ve varlıklarını İspanyol Vergi Dairesi'nden gizleyerek farklı ülkelerdeki şirketlere aktarmakla suçlandığı belirtilmişti.(Karar)

Editör: Haber Merkezi