Sivas'ın Selçuklu Mahallesi'nde bulunan Akşemsettin Camii müştemilatında, cami derneği başkanı ve hayırseverlerin destekleriyle hayır bakkalı açıldı. Temel gıda ürünlerinden hijyen malzemelerine kadar geniş bir yelpazede ürünlerin yer aldığı bu hayır bakkalı, ihtiyaç sahiplerine önemli bir destek sağlıyor. Başlangıçta on ihtiyaç sahibine hizmet veren bakkal, ilerleyen zamanlarda büyük bir yardımlaşma ağına dönüştü. Günümüzde ise yaklaşık 400 kişi buradan yardım alıyor.

Cami Derneği Başkanı Mahmut Uçtu, bakkalın para değil dua alışverişiyle işlediğini vurgulayarak, pandemi döneminde bu faaliyete başladıklarını belirtti. Başlangıçta kendi ailelerinin bağışlarıyla işe koyulduklarını ancak zamanla duyan ve gören insanların kendilerine ulaşarak destek verdiklerini ifade etti. Uçtu, bakkalın, verenlerle alanları buluşturarak yardımseverlerin bağışlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırdığını dile getirdi.

TBMM arşivlerinden 23 Nisan'a ait çok özel görüntüler yayımlandı! TBMM arşivlerinden 23 Nisan'a ait çok özel görüntüler yayımlandı!

Recep Kızılkaya ise burada, isimsiz bağışçılar ile mağdurlar arasında bir gönül köprüsü kurulduğunu belirterek, hiçbir dernek veya resmi sıfatın olmadığı, tamamen iyi ve kötü durumda olan insanlar arasında bir dayanışma platformu olduğunu vurguladı. Kızılkaya, bu gönül köprüsünün oluşmasında vesile olan herkese teşekkürlerini iletti.

Bu hayır bakkalı, sadece temel ihtiyaçlarını karşılamak isteyenler için değil, aynı zamanda iyi niyeti ve yardımseverliği desteklemek isteyenler için de bir fırsat sunuyor. Para yerine dua alışverişiyle işleyen bu bakkal, insanların kalplerinde bir dayanışma ve yardımlaşma duygusu oluşturuyo

Kaynak: karar