Somali'de Sel Felaketi: 100 Kişi Hayatını Kaybetti, 750.000 Kişi Evsiz Kaldı

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA), Somali'de meydana gelen şiddetli yağışlar ve sel felaketi sonucunda yaklaşık 100 kişinin yaşamını yitirdiğini ve 750.000 kişinin evsiz kaldığını açıkladı.

Brezilya'daki selde ölenlerin sayısı 84'e çıktı! Brezilya'daki selde ölenlerin sayısı 84'e çıktı!

OCHA tarafından yapılan açıklamada, ülkede yaşanan yıkıcı yağmurların ve sellerin, Güney Batı, Galmudug, Puntland, Hirshabelle ve Jubaland eyaletleri ile Banadir bölgesinde yaşayan insanları olumsuz etkilediği belirtildi. Ülkede geniş çaplı bir felaket yaşandığı ifade edilirken, milyonlarca Somalili'nin bu zorlu dönemde açlık ve yetersiz beslenmeyle mücadele ettiği vurgulandı.

Açıklamada, bu felaketin, özellikle 1,5 milyon çocuğun akut yetersiz beslenme riski altında olduğu bir dönemde gerçekleştiği kaydedildi. 2023 Somali İnsani Yardım Planı çerçevesinde, 7,6 milyon insanın temel ihtiyaçlarını karşılamak üzere 2,6 milyar ABD doları kadar kaynağa ihtiyaç duyulduğu belirtilirken, şu ana kadar bu planın yalnızca yüzde 42'sinin finanse edildiği ifade edildi.

OCHA, yardım kuruluşlarının ek kaynak sağlanmadığı takdirde mevcut ve yeni ihtiyaçları karşılamada zorlanacaklarını vurgulayarak, uluslararası toplumdan acil yardım çağrısında bulundu(haberler.com)

Editör: Haber Merkezi