Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: 20 bin öğretmen ataması yapılacak Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: 20 bin öğretmen ataması yapılacak

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, halka ucuz ve sağlıklı ekmek sağlayan bir firmaya bağlı halk ekmek fabrikasını ziyaret etti. Fabrikadaki ekmek üretim aşamalarını inceleyen Başkan Tunç Soyer'e bir firma yetkilisi de eşlik etti.

Halk Ekmek Fabrikası, Türkiye'nin zorlu ekonomik krizi sırasında 91 Halk Ekmek büfesiyle günde 120 bin ekmeği vatandaşların sofrasına ulaştırıyor. Üretim maliyetlerindeki artışa rağmen büfelerde 210 gram beyaz ve kepekli ekmek 5 TL, 450 gram kepekli ve çavdar ekmeği 12 TL, 450 gram glutensiz ekmek 20 TL, 90 gram hamburger 5 paket sandviç bulunuyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ekmeği 5 TL fiyata. 1000 gram karakılçık ekmeği 20 TL'ye, 1000 gram karakılçık ekmeği ise 36 TL'ye satılıyor.

“Fırıncılarla rekabet etmek yerine onları destekliyoruz.”

Fabrika ziyaretinin ardından Başkan Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İzmir Fırıncılar ve Esnaf Odası arasında imzalanan protokolle 2022 yılında hayata geçirilen Halk Ekmek Modeli ile hem tüccarın hem de tüketicinin desteklendiğini belirtti. Başkan Soyer, şunları söyledi: “Şu anda 85 bin adet ekmek üretiyoruz. Diğer fırınlardan da 35 bin civarında takviye aldık. Bu, kapasitemizi artırdığımız ve fırıncılarımızla rekabet etmek yerine onların kapasitelerini harekete geçirerek destek verdiğimiz anlamına geliyor” dedi.

“Gücümüz yettiğince direneceğiz.”

Başkan Soyer, üretim maliyetlerindeki artışa rağmen 5 TL'den ekmek satışına devam ettiklerini belirterek, “Gerçekten insana zarar veren bu enflasyon ortamında, bu yüksek hayat pahalılığıyla vatandaşlarımızın biraz nefes almasını sağlayacak bir fiyat politikası uyguluyoruz. Çünkü biz mutfakta ekmeksiz yemek yemeyen bir milletiz. Bizim için ekmek amiral gemisidir. Yere düştüğünde alıp başımıza koyuyoruz. En önemli besindir. Dolayısıyla bu aziz hayatta en çok önemsediğimiz ve korumaya çalıştığımız ürün ekmeğimizdir. Mümkün olduğu kadar direneceğiz. Fiyatı artırmadan devam ediyoruz. Maliyetinin altında bir fiyata satmaya çalışıyoruz. O nedenle zor dönemlerden geçiyoruz ama var gücümüzle de devam ediyoruz” dedi.

“Büfe sayımızı 94’e çıkardık.”

Başkan Soyer, “Vatandaşlarımız en kaliteli ekmeğe en ucuz fiyata ulaşacaklarından emin olabilirler. Önümüzdeki ay 3 büfe daha açarak sayımızı 94'e çıkaracağız. Yoksulluk arttıkça ve derinleştikçe ürettiğimiz çözümler gelişiyor ve ulaştığımız vatandaş sayısı artıyor. Maalesef ekonomik kriz ve hayat pahalılığının yüksek olduğu bu ortamda büyük zorluklarla hizmet vermeye çalışıyoruz. Ama kimsenin şüphesi olmasın, İzmir Büyükşehir Belediyesi tam da bu günlerde var. Ailelerimizin ekonomisine katkı sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: İHA