Galatasaray kafilesi Adana’da Galatasaray kafilesi Adana’da

İki kent takımı arasında geçen sezonlarda oynanan ve büyük olaylara sahne olan maçların 2022-23’te de yinelenmemesi adına Diyarbakır temsilcisi Amedspor’un federasyona hem yazılı hem de sözlü başvurduğu öğrenildi. TFF ise bu istekleri görmezden geldi.

Amedspor Başkanı Selahattin YıldırımCumhuriyet’e yaptığı açıklamada, “İki takım taraftarları arasındaki gerginliğin yeni sezonda gündeme gelmemesi için federasyon genel sekreterliğine Bursaspor’la aynı grupta yer almama adına dilekçe verdik, elimizde belge var. Geri dönüş olmadığı gibi, aynı grupta yer alınca bu kez, Diyarbakır ve Bursa’da oynanacak maçlarda olay yaşanmaması adına bazı girişimlerimiz oldu. Ne var ki federasyon önemsemedi” dedi.

Bursaspor Başkanı Ömer Faruk Banaz ise tribünde açılan pankartların kulüple alakasının olmadığını söyledi.

Banaz, “Sezon başı iki takımın aynı grupta yer almaması adına Amed’in girişimi olduğunu duyduk, biz müdahil olmadık, kararı federasyona bırakmıştık. Bizim bu maçla ilgili naklen yayın talebimiz oldu. Fakat federasyon ilgi göstermedi. Oysa naklen yayımlansa her şey görülürdü. Maç öncesi Amedsporlu bir futbolcunun tahriki var. Diğer futbolcular için bir şey söylemem ama o futbolcunun tahrikleri olayı körükledi. Tribünde açılan pankartın faturası bize çıktı. Evet, sahaya atılan yabancı maddeler nedeniyle ceza kesilebilir ancak önceki maçlarda verilen cezalar emsal alınmalıydı” ifadelerini kullandı.

Kaynak: www.cumhuriyet.com.tr

Editör: Haber Merkezi