İstanbul'da gayrimenkul ve menkul darp, tehditle ve cebirle el koyarak yağmalayan Yaşar Ö. öncülüğünde suç örgütüne operasyon yapıldı. Operasyonda örgütten 11 kişi gözaltına alındı ve adreslerde birçok tapu, çek ve senetler ele geçirildi.

Gaziantep'te Çıkan Silahlı Kavga Sonucu 5 Kişi Yaralandı Gaziantep'te Çıkan Silahlı Kavga Sonucu 5 Kişi Yaralandı

İstanbul Emniyeti Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin Sultanbeyli'de galerici ve kuyumcu adı altında tefecilik yapan örgüt üyeleri yüksek faiz karşılığında borçlandırdıkları kişilerin gayrimenkul ve menkulerine darp, tehdit ve cebirle el koyarak yağmaladıklarını belirledi. Gelen ihbarların üzerine Yaşar Ö.'nün yönettiği tespit edilen suç örgütüne incelemeler başlatıldı.

Yapılan incelemelerde şüphelilerin Pendik ve Sultanbeyli ilçelerinde kaldıkları adresler bulundu. 19 farklı adrese önceki gün eş zamanlı şekilde operasyon düzenlendi. Düzelenen operasyonlarda 11 şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Şahıslara ait adreslerde yapılan incelemelerde muhtelif çaplarda 6 adet silahla ve bu silaha ait 657 fişek, 9 şarjör, 1 suikast silahı olarak bilinen kalem tabanca, 2 adet av tüfeği ve bu tüfeklere ait 45 adet kartuş, tefecilik suçuna konu olabileceği değerlendirilen 2 adet 3 milyon TL değerinde çek, 4 milyon 555 bin 500 TL değerinde senet, 15 adet tapu ve çok sayıda araç alım satım ve komisyon sözleşmesi bulundu.  (milliyet)

Editör: Haber Merkezi