89 yaşında hayatını kaybeden Yolaç, uzun süredir tedavi gördüğü hastanede hayata veda etti. Cenaze törenine İstanbul Valisi Davut Gül'ün yanı sıra, İzzet Yıldızhan, Gülben Ergen, Mehmet Ali Erbil ve Ragıp Savaş gibi sanat dünyasından pek çok kişi ve Yolaç'ın sevenleri katıldı.

Taziyeleri Oğlu ve Kızı Kabul Etti

Düzenlenen cenaze töreninde taziyeleri, usta sunucunun oğlu Mehmet Yolaç ile kızı Göksu Yolaç kabul etti. Törende konuşan Vali Gül, Yolaç'ın değerli bir isim olduğunu belirterek, "Rabbim rahmetiyle muamele etsin. Mekanı cennet olsun" dedi.

Oğlu Mehmet Yolaç ise babasının Türk televizyon tarihinin yaşayan son ustalarından biri olduğunu belirterek, "Tabii gösterilen ilgi için babam adına büyük gurur duyuyorum. Türkiye'nin yetiştirdiği, sevgi veren ve alan, çok emek veren bir ustayı kaybettik. Yolu ışıklarla dolsun. En güzel günler, en güzel geceler sizinle olsun" dedi.

Yolaç'ın Cenazesi Zekeriyaköy Mezarlığı'na Defnedildi

Kılınan namazın ardından Erkan Yolaç'ın cenazesi omuzlara alınarak cenaze aracına taşındı ve Zekeriyaköy Mezarlığı'ndaki aile kabristanında toprağa verildi.

Erkan Yolaç Kimdir?

1935 yılında Kırklareli'nde dünyaya gelen Erkan Yolaç, Sofya'dan Türkiye'ye göç eden Hikmet Hanım ile Mehmet Bey'in oğluydu. 6 yaşında ailesiyle birlikte İstanbul'a taşınan Yolaç, ortaöğrenimini Saint-Joseph Fransız Lisesi ile Kenan Evren Anadolu Lisesi'nde tamamladı. 1951'de Karabük'e taşınan ailesiyle birlikte, eğitimine yatılı olarak Kastamonu Lisesi'nde devam etti.

İlk Sunuculuk Deneyimi

Öğrenciyken edebiyat öğretmeni Rauf Mutluay'ın yönlendirmesiyle belediye anons mikrofonlarından duyuru yaparak ilk sunuculuk deneyimini yaşayan Yolaç, 1959'da İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi'nden iç mimar olarak mezun oldu.

Jeff Bezos Datça'daki bir restoranda 3,5 milyon TL hesap ödedi Jeff Bezos Datça'daki bir restoranda 3,5 milyon TL hesap ödedi

1960'ta Ankara Radyosu'nda bayram özel eğlence programını sunarak medyaya adım atan Yolaç, BBC'de yayınlanan "Evet-Hayır" adlı yarışmayı uyarladı ve yarışmayı ilk kez 1962'de Caddebostan Gazinosu'nda sahneledi.

TRT'deki "Evet-Hayır" Yarışmasıyla Tanındı

Yarışmacılara iki dakika boyunca "evet" ya da "hayır" kelimesini kullandırmadan sorular soran Yolaç, yarışmanın büyük ilgi görmesi üzerine şovunu 1985'te TRT'ye taşıdı. TRT'deki Stüdyo Pazar programı içinde sunduğu "Evet-Hayır" yarışmasıyla tüm Türkiye'de tanınan Yolaç, 1996'dan itibaren TGRT televizyonunda "Erkan Yolaç Show" adlı eğlence programına imza attı.

2018'de torununun doğumu için ABD'ye giden ve zatürre teşhisiyle tedavi altına alınan ünlü sunucu, uzun süredir sağlık sorunlarıyla mücadele ediyordu.

Kaynak: Cumhuriyet