Trendyol Süper Lig ekiplerinden Samsunspor, CAS'a yaptığı başvuruya rağmen FIFA'nın tutumu nedeniyle iki dönem transfer yasağı yaptırımı aldığını açıkladı.

Wings for Life World Run'da Türkiye Etabı Kazananları Açıklandı Wings for Life World Run'da Türkiye Etabı Kazananları Açıklandı



YILPORT SAMSUNSPOR AÇIKLAMASI

"Bildiğiniz gibi FIFA, temmuz ayında Kulübümüze iki dönem transfer yasağı kararı göndermişti. Bize sunulan haksız transfer yasağına tepki olarak avukatlarımızla birlikte Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) başvurduk. Bu süreçte haklı olduğumuzu kanıtlamak için İsviçre'nin en ünlü ve deneyimli hukuk firması ile anlaşmaya vardık. İsviçreli avukatlarımız gerekli tüm talepleri CAS'a iletti ve beş saatlik duruşma da dahil olmak üzere birçok kez CAS yetkilileriyle görüştü.

Haklı olduğumuz konu, FIFA'nın karar tarihinden önce eski futbolcumuz Arvydas Novikovas ve değerli avukatıyla karşılıklı anlaşmamızdı. FIFA davasında karşı taraf olarak tanımlanan eski futbolcumuz ve avukatı, CAS davasında ve duruşmada bize destek vererek tüm açıklamalarımıza destek verdi. Ancak FIFA tüm bu açıklamaları ve sunulan tüm delilleri görmezden geldi ve CAS davasında Kulübümüzün cezalandırılmasını şiddetle savundu. Maalesef bunun temel nedeni; Türk kulüplerimizin uluslararası alanda, özellikle de FIFA ve CAS nezdinde kötü bir sicili var.

Bize iletilen CAS kararı hakkında bilgi vermek istedik. Yukarıdaki karara göre FIFA'nın beklenmedik bir şekilde verdiği haksız karar CAS tarafından onaylanmış olup, Kulübümüz önümüzdeki "kış ve yaz" transfer dönemleri de dahil olmak üzere iki dönem transfer yapamayacaktır. Yukarıda bahsi geçen haksız kararın ardından FIFA, sadece kulübümüze değil, Türk futboluna ve Türk futbol kulüplerine de ağır bir darbe indirdi. Süper Lig'de takımına her nerede ve her durumda özveriyle destek veren büyük Samsunspor taraftarı, Süper Lig'e şampiyon olmadan önce, şampiyon olduğumuz yıl ve sonrasında;

Samsunspor olarak Süper Lig yolunda çok zor şartlardan geçtik ama asla pes etmedik. Bugün belki de kulübümüz tarihinin en zor günlerinden birini yaşıyoruz. Ama hep birlikte birbirimizi eskisinden daha çok kucaklayarak, birbirimize daha çok destek olarak bu zorluğun üstesinden geleceğiz. Önümüzdeki iki dönem transfer yapamayacağız ancak Kulübümüzün Başkanı Sayın Yüksel Yıldırım kulübümüzün ve camiamızın bu zorlu sürece entegre olması için gerekli tedbirleri alacak ve sizleri bu konularda bilgilendireceğiz. . Kulübümüzün ve başkanımız Sayın Yüksel Yıldırım'ın sizden istediği tek şey, her zaman yaptığınızdan daha fazlasını yapmanız, kulübünüze ve takımınıza sahip çıkmanızdır.

Kaynak: karar