Wim Wenders ve Koji Yakusho, İstanbul Film Festivali için Şehre Geliyor Wim Wenders ve Koji Yakusho, İstanbul Film Festivali için Şehre Geliyor

Popüler video oyunu karakteri Super Mario'nun yeni animasyon filminin 2026 yılında vizyona gireceği açıklandı. Bir Japon konsolu ve oyun yapımcısı olan Nintendo, Nisan 2026'da Amerika Birleşik Devletleri merkezli animasyon üreticisi ile işbirliği içinde piyasaya sürülecek.

Nisan 2023, ilk  "Super Mario Bros. "Movie"nin devamı olan yeni filmin finansmanı, Nintendo ve Illumination'ın ana şirketi Universal Pictures tarafından sağlanacak.

MARIO'NUN DÜNYASI GENİŞLİYOR

Mario serisinin tasarımcılarından ve Nintendo'nun temsilci direktörü Miyamoto Shigeru, yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Mario dünyasını daha da genişletmeyi düşünüyoruz. "Harika, komik bir hikayesi olacak" dedi.

Nintendo tarafından 1983 yılında "Mario Bros", 1985 yılında ise "Super Mario Bros" adıyla yayınlanan oyun, önce Japonya ve Kuzey Amerika'da, ardından Avrupa ve Türkiye'de oyun tutkunlarının ilgisini çekti.

Kaynak: karar